Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Još uvijek vijećaju za Radojičićevog nasljednika: Sutjeska čeka novog trenera

Nezahvalno je bilo kom stručnjaku preuzeti „plavo-bijele“ u ovom momentu, jer jasno je što se od tog trenera očekuje – rapidno uzdizanje na tabeli i to što prije. Dakle, pitanje novog stratega kraj Bistrice biće riješeno u toku prvenstvene pauze, a prvi ispit s njim Sutjeska će imati gostujući Zeti, a potom dočekujući Dečić, jedinu ekipu koja je u dosadašnjem dijelu šampionata bez poraza

Nijesu Nikšićani ni Jezero mogli dobiti na svom terenu, pa su prvenstvenu pauzu dočekali u donjem dijelu tabele, na sedmoj poziciji sa svega 16. bodova. Sad su ih i Plavljani pretekli zahvaljujući minimalnoj pobjedi kraj Bistrice, a u svom rezultatskom haosu rukovodstvo Sutjeske moraće, što prije, da riješi i pitanje šefa stručnog štaba pošto su raskinuli saradnju s Draganom Radojičićem još minule sedmice.

Sutjeska, Foto: Pobjeda.me

Nezahvalno je bilo kom stručnjaku preuzeti „plavo-bijele“ u ovom momentu, jer jasno je što se od tog trenera očekuje – rapidno uzdizanje na tabeli i to što prije. Dakle, pitanje novog stratega kraj Bistrice biće riješeno u toku prvenstvene pauze, a prvi ispit s njim Sutjeska će imati gostujući Zeti, a potom dočekujući Dečić, jedinu ekipu koja je u dosadašnjem dijelu šampionata bez poraza.

U medijima i fudbalskim krugovima ovih dana čuju se razne špekulacije. Kao kandidati za Radojičićevog nasljednika pominjali su se gotovo svi crnogorski treneri koji imaju PRO licencu, a koji su trenutno bez angažmana, pa čak i neki koji imaju ugovore, kao na primjer Andrija Delibašić.

Predsjednik nikšićkog kluba dr Ilija Ašanin juče nam nije mogao kazati ko će biti novi šef struke, ali je svjestan da će morati što prije da ga imenuju.

“Sutjeska je institucija i ozbiljan klub, a to znači i da se moramo maksimalno odgovorno odnositi prema takvim pitanjima. Nijesmo u sjajnoj poziciji na tabeli i prinuđeni smo da angažujemo trenera koji će preuzeti teško breme. Naravno, ne odlučuje jedan čovjek, kao što nije ni kada je Radojičić biran. Biće uključena i struka i odluku ćemo donijeti konsenzusom. U komunikaciji smo s nekoliko stručnjaka, ali nemam još ništa konkretno da vam saopštim. Svjesni smo da je sužen izbor, jer prvenstvo je u toku, mnogi treneri koji bi zasluživali da budu na klupi Sutjeske zauzeti su. Izuzetno je važno da što prije angažujemo šefa struke kako bi on imao vremena da upozna ekipu i „trgne“ je u toku prvenstvene pauze. Znamo da je ovo pitanje aktuelno, ali ne možemo donositi ishitrene odluke”, kazao je za Arenu predsjednik Sutjeske dr Ilija Ašanin.

Nikšićane je protiv Jezera vodio Željko Radulović koji je do nedavno bio prvi Radojičićev saradnik. Prije i nakon tog susreta kužile su razne glasine, iz različitih izvora desetak fudbalskih stručnjaka je kandidovano, ali kako nezvanično saznajemo, ipak, ovih dana, u najozbiljnijoj „igri“ su tri imena.

Sutjeska bi mogla da ponudi saradnju Miljanu Radoviću, treneru koji je prve fudbalske korake napravio upravo kraj Bistrice, a potom imao zavidnu internacionalnu karijeru i dokazao se i kao trener. Drugi „pik“ je Dejan Vukićević, ime dobro poznato crnogorskoj fudbalskoj javnosti, a očigledno je da se nije odustalo ni od Miodraga Radulovića, bez obzira što je on prije nekoliko dana najavio da ima planove vezane za inostranstvo.

Izvjesno je jedino da novom šefu struke, ma ko bio i koliko iskustvo imao, predstoji težak zadatak, jer iz Sutjeske je uoči početka šampionata najavljivana borba za sami vrh tabele, a rezultati su „plavo-bijele“ doveli gotovo do baraž zone. Jedina pozitivna stvar je što Nikšićani još nijesu eliminisani iz najmasovnijeg takmičenja, mada, realno, nijesu imali ni težak zadatak, s obzirom na to da ih je u osmini finala zapalo bjelopoljsko Jedinstvo.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve