Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Jezik Moke Slavnića opet brži od pameti

U čast Draženu Petroviću će 5. septembra u Zagrebu biće spektakl, u Areni igraće reprezentacija Hrvatske i selekcija Evrolige.

Legendarni košarkaški as iz zlatnih vremena nekadašnje Jugoslavije najbolji je primjer da sa godinama ne kra da stigne i mudrost.

U čast Draženu Petroviću će 5. septembra u Zagrebu biće spektakl, u Areni igraće reprezentacija Hrvatske i selekcija Evrolige.

Dan ranije održaće se gala večera s zvanicima iz Draženovih klubova, saigračima, regionalnim NBA igračima, igračima FIBA, Evolige, ABA lige.

Posebno mjesto zauzeće velikani jugoslavenske košarke iz vremena kada je Dražen postajao igrač i zvijezda.

Prije šest dana Aleksandar Petrović je na konferenciji za medije predstavio projekat te nabrojao niz velikana koji dolaze, među imenima nije bilo Zorana Moke Slavnića.

Slavnić je otkrio Dražena Petrovića, igrački i trenerski velikan iz Srbije je od 1979. do 1981. trenirao Šibenku te je tinejdžera Dražena gurnuo na veliku scenu i odmah je bio ogorčen time što nije pozvan na spektakl u Draženovu čast.

“Zašto bi mene zvali?! Kakve veze imam ja s Draženom?! To neka dođu oni koji su mu pomogli. Ja ne pamtim da sam bio u Šibeniku. To što sam izostavljen za poziv, to najbolje zna Aca Petrović. On sigurno nije zaboravio ko je trenirao njegovog brata. Možda se Aca zagrcne svaki put kada se spomene moje ime. Kada se pojavila knjiga o Draženu Petroviću, poslije njegove smrti, naravno da sam je morao imati. Dođoh tako do 356. stranice, do kraja i ne pročitah svoje ime da sam mu bio trener. Možda sam nešto sanjao. Sve je to uredu, ne treba se nervirati. Ispričala mi se tada njegova majka Biserka… Možda će i sada, ko zna. Pitah je tada, što je ovo? Je li knjigu pisao neki ustaša? Ispričala se do groba, reče da je bila greška. Kakva greška, moja Biserka… Ma, sve je uredu! Nema ovdje bilo kakvog ogorčenja kod mene. Svi mi koji smo bili akteri znamo kako je to izgledalo. Žao mi je što se nikada nisam upoznao s Draženom”, sarkastično je o svemu govorio Moka Slavnić za Kurir i ispostavilo se da je istrčao pred rudu.

https://twitter.com/petrov_aco/status/1780149744678875492?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1780149744678875492%7Ctwgr%5Ee78356a0cce3fea522ea9f5edf1ea56fec42e348%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.index.hr%2Fsport%2Fclanak%2Fsrpski-velikan-otkrio-drazena-a-nije-pozvan-na-spektakl-aco-petrovic-mu-odgovorio%2F2556901.aspx

Slavnić je tokom cijele igračke i trenerske karijere bio poznat po oštorim stavovima, često neutemeljenim, i znao je da istrči i kaže mnogo toga što ne bi trebalo i što ne odgovara stvarnosti i datom trenutku.
Godine ga nisu učinile mudrijim, pa je i prije nekoliko dana poručio košarkašima Crvene zvezde da pobijede Efes kako bi narednih 20 godina zezali Partizan.
Kako može zezati tim koji ima pet pobjeda manje u Evroligi i koji je osvojio skromno 16. mjesto zna samo Slavnić.
Inače legendarni plejmejker je bio i košarkaš i trener Partizana i tada je tvrdio da je tek dolaskom u Partizan spoznao šta je pravi klub i organizacija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Krsto
17.04.2024-20:09 20:09

Moka Slavnic je bio i ostao PRZNICA…Temperamentan igrac…Reakcije i jezik su mu uvijek bili brzi od pameti…Takav je bio i njegov Zvezdan…Takav temperament je vredeo na terenu jer je kosarka dinamican sport u kome se odlucuje u sekundama…
Nadam se da ce sve biti u redu i da je shvatio da niko nije imao zelju da ga izostavi niti zaboravi…I da ce on ipak otici…Ja mu licno ne bih zamjerio zato sto je istrcao pred rudu..Ucinio je on to bezbroj puta do sada ali i bio sjajan igrac…