Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Jelena Škerović: Da se dobro uigramo i da prikažemo najbolje partije na Eurobasketu

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Crne Gore na pripremama okupila 17 igračica koje će se boriti za mjesto u timu za Evropsko prvenstvo u Tel Avivu i Ljubljani.

Košarkašice Crne Gore počele su pripreme za Eurobasket. Sedmi uzastopni nastup na kontinentalnom prvenstvu nova je šansa za naš nacionalni tim da napreduje. Djevojke će trenirati u Podgorici, a imaće i devet provjera do starta šampionata Evrope.

“Nije nova situacija za nas, očekivanja su da najbolje moguće odradimo ove pripreme, da iskoristimo ovo vrijeme da se dobro uigramo i da prikažemo najbolje partije na Eurobasketu. Radićemo ovdje u Podgorici, imamo pripremne utakmice protiv Srbije i Slovenije, takođe učestvovaćemo na Igrama malih zemalja, tako da imamo devet utakmica da igramo prije Evropskog šampionata, što je dovoljno da se uigramo i vidimo naš potencijal i šta možemo da očekujemo od Eurobasketa,” istakla je selektorka Jelena Škerović.

Za mjesto u timu će konkurisati i dvije nove košarkašice Nataša Mek i Taja Rejmer. Jedna od njih dvije igraće Eurobasket.

“Očekujemo da one pokažu kvalitet tokom priprema sa nama, da vidimo koja će se najbolje uklopiti u stil naše igre. Mislim da je dobro za nas što su obije tu, jer imaju kvalitet, znamo ih dobro. Jedna igra u Bešiktaštu, a druga je sa Lublinom osvojila titulu u Poljskoj. Imaju kvalitet, naročito jer igraju na poziciji pet gdje nam je prijeko potrebna igračica sa iskustvom”, kazala je Škerović.

Grupnu fazu Eurobasketa naša selekcija igraće u Tel Avivu, završnica je u Ljubljani.

“Želimo da budemo zdravi, na okupu, da se što bolje spremimo kao ekipa. Nakon toga želimo da prođemo grupu, pa da vidimo što možemo kasnije. Nadamo se da ćemo stići do Slovenije,” priželjkuje Bojana Kovačević i kaže da umora nema:

“Znali smo da nas čeka Eurobasket, pa smo po završetku sezone morali da spremimo i glavu i tijelo za to. Mislim da smo spremne, navikle smo se za ovo već.”

Prve provjere naše djevojke imaće na Zlatiboru 23. i 24. maja protiv Srbije. 28. maja počinju Igre malih zemalja, dok su dueli sa Slovenijom planirani za 8. i 9. jun.

Na spisku su:

1. Milica Jovanović – Miškolc

2. Božica Mujović – Čajka

3. Sofija Živaljević – Arka Gdinja

4. Bojana Kovačević – Kadi la Seu

5. Jovana Pašić – Herceg Novi 87

6. Jelena Vučetić – Kadi la Seu

7. Jelena Dubljević – Mersin

8. Dragana Žiković – Budućnost Bemaks

9. Marija Leković – Budućnost Bemaks

10. Ksenija Šćepanović – Budućnost Bemaks

11. Maja Bigović – Budućnost Bemaks

12. Zorana Radonjić – Budućnost Bemaks

13. Milena Jakšić – Nikšić

14. Nataša Mek – Lublin

15. Taja Rejmer – Bešiktaš

16. Lana Vukčević – Budućnost Bemaks

17. Anastasija Drobnjak – Budućnost Bemaks.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve