Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Japan i Rumunija ispiti zrelosti generacije

Proslavljeni jugoslovenski vaterpolista i trener Zoran Mustur smatra da Crna Gora nema izbora u naredna dva meča i da ova generacija mora da se izdigne iznad svih problema.

Crna Gora ni nakon dvije utakmice u Dohi nema pobjedu na Svjetskom prvenstvu u grupi u regularnom toku utakmice, baš kao što to nije uradila u grupnoj fazi ni na prošlom Evropskom prvenstvu.

U stvari Crna Gora od 2013. godine nije u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva pobijedila nijednu respektabilnu selekciju poslije 32 minuta igre.

Od tada i osvajanja srebrene medalje ostvarivala je neke pobjede, ali samo protiv selekcija Kazahstana, Brazila, Južne Afrike…koje nijesu svjetski vrh, a gubila od Srbije, Španije, Mađarske…odnosno svjetskih velesila.

Tradicija neuspjeha protiv najboljih u grupnoj fazi nastavljena je i u Dohi, a nakon ubjedljivog poraza od Srbije ozbiljno je ugrožen plasman u četvrtfinale i odlazak na Olimpijske igre.

“Teško je bilo šta reći o utakmici između Srbije i Crne Gore, koja nije bila ni približno onom što se očekivalo, a kamoli što smo mi priželjkivali. Mi jednostavno nismo ‘došli’ na utakmicu, sve je u našoj igri nedostajalo, želja, volja, borbenost, ponos jedina svijetla tačka u timu je bio Tešo”, kazao je dan nakon poraza od Srbije proslavljeni crnogorski vaterpolista i trener Zoran Mustur.

I pored poraza od Srbije, koji je svakako bolan, nije sve izgubljeno, Crna Gora pobjedom protiv Japana može do drugog mjesta, ali pod uslovom da SAD ne iznenade Srbiju u posljednjoj utakmici grupe C.

“Nemamo droge, moramo biti pozitivni, jer sad nam treba podrška svih da pobjedimo Japan i prođemo grupu. Mislim da je Japan rival od kojeg smo mnogo kvalitetniji, ali to moramo pokazati i u bazenu i plasirati se u  sminu finala. Hoću vjerovati da još imamo snage i motivacije da ostvarimo cilj i obezjedimo put na Olimoijeske igre u Parizu”, kaže Mustur.

Nekadašnji osvajač srebrene olimpijske medalje 1980. godine iz Moskve, Mustur, smatra da su mečevi protiv Japana, i vjerovatno u osmini finala protiv Rumunije ispiti ove generacije.

“Ove dvije utakmice su maturski ispit ove generacije, test zrelosti i mi ga moramo završiti onako kako priželjkujemo, jer bi za crnogorski vaterpolo bilo jako loše da ne učestvujemo na Olimpijskim igrama u Parizu. Zato mislim da nam sada ne trebaju polemike i kritike, momci treba da dobiju Japance, jer objektivno mislim da je Srbija veliki favorit protiv SAD”, zaključio je Mustur.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve