Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Ivanović: U dobroj formi idemo za Beograd, očekujem najveću agresiju Zvezde

Budućnost je u ligaškom dijelu takmičenja oba puta dobila Zvezdu. Pred finale se sve to briše

Košarkaš Budućnosti Nikola Ivanović smatra da ”plavi” u dobroj formi idu na prve dvije utakmice finala ABA lige protiv Crvene zvezde.

Podgoričani će u nedjelju u Beogradu započeti finalnu seriju.

– Ne može ništa biti važnije od finala ABA lige. Polufinalnu seriju protiv Mornara smo odigrali kvalitetno i u dobroj formi idemo za Beograd. Čeka nas potpuno drugačiji meč nego prije nekoliko dana. Znamo koliko čvrsto igraju cijele sezone. Nadam se da ćemo uspjeti da odgovorimo na njihovu veliku agresivnost. Važno je da pod pritiskom donosimo prave odluke, rekao je Ivanović.

Pritisak je obostran.

– Imaju pritisak pred prvi meč, ali imamo ga i mi. Šta god da se desi, poražena ekipa obično reaguje u drugoj utakmici. Fokusirani smo sada samo na prvu utakmicu.

Budućnost je u ligaškom dijelu takmičenja oba puta dobila Zvezdu. Pred finale se sve to briše.

– Ovo je totalno nova serija. Godinama unazad tamo igraju neki igrači, a znamo i njihov sistem. Sve se briše u odnosu na ligaški dio sezone. Recimo ne dolaze iz evroligaških utakmica. Očekujem najveću agresiju od njih i kvalitetniju igru nego dosad.

Nije želio da priča o stvarima koje nisu direktno vezane za parket.

– Nije prijatno ići tamo, ali ni njima doći ovdje. Međutim, na to ne možemo da utičemo na to. Naš posao je teren isključivo.

Odlično je upoznat sa kvalitetima rivala.

– Najveća napadačka prijetnja su Lojd i Volden. Međutim, i prethodnih godina su njihovi domaći igrači osvajali trofeji. To su momci koji imaju iskustva i kontinuitet osvajanja trofeja, zaključio je Nikola Ivanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve