Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Isljami: Jezero može biti iznenađenje u eliti

Klub iz Plava igrao je u prvoligaškom društvu u sezoni 2008/2009, a od tada je u nekoliko navrata bezupješno pokušavao da se plasira u Telekom 1. CFL. Ove sezone su se stvari poklopile. Tim Milije Savovića priredio je veliko iznenađenje u baražu protiv Koma, te nakon poraza na Zlatici (1:0), slavio kod kuće 3:1

Beranac Ernes Isljami bio je dio generacije koja je vratila Jezero u elitni rang domaćeg fudbala.

Isljami, Foto: Pobjeda.me

Klub iz Plava igrao je u prvoligaškom društvu u sezoni 2008/2009, a od tada je u nekoliko navrata bezupješno pokušavao da se plasira u Telekom 1. CFL.

Ove sezone su se stvari poklopile. Tim Milije Savovića priredio je veliko iznenađenje u baražu protiv Koma, te nakon poraza na Zlatici (1:0), slavio kod kuće 3:1.

Svoj doprinos velikom uspjehu dao je i dvadeset šestogodišnji fudbaler koji može da igra kao krilni napadač ili iza špica.

“Odigrali smo dobro i taj prvi meč u Podgorici, iako smo nesrećno izgubili na samom kraju. I pored toga vjerovali smo u konačnu pobjedu. Na svom terenu smo pružili pravu partiju, izvukli najbolje iz sebe i zato smo nagrađeni. Ovo je veliki uspjeh Jezera i Plava, uspjeh za sjever države koji je dobio još jednog prvoligaša”, kaže Isljami, koji je pojačao ekipu u zimskom prelaznom roku.

“Igrao sam prethodnih pola godine na Kosovu, za Fljamurtari iz Prištine. Bio sam standardan, ali onda je došlo do nesuglasica u klubu, ne mojom krivicom. Otišao sam i do posljednjeg dana prelaznog roka čekao novi inostrani angažman. Neke opcije su propale i prihvatio sam ponudu Jezera. Ispostavilo se kao dobar potez”, dodao je nekadašnji član mlađih kategorija Budućnosti, te prvotimac Berana, Zete i švedskog Galivara.

Isljami je pružao zapažene partije pod Racinom i sa Jezerom je dogovorio produženje saradnje.

“Drago mi je što ostajem u Plavu. Vjerujem u projekat. Trener Savović odlično vodi tim, posložio je sve i mislim da možemo biti osvježenje u najboljem društvu. Imamo dobre navijače i nadam se da će biti prilike da se tokom jeseni vrate na tribine. Njihova podrška mnogo nam znači. U petak počinjemo pripreme, a vjerujem da će klub angažovati pojačanja kako bismo bili konkurentniji u Telekom 1. CFL”, kaže Isljami.

Jezero neće moći da igra prvoligaške mečeve na svom stadionu…

“Prvu polusezonu igraćemo u Beranama, a mogli bi na proljeće da se vratimo u Plav ako bude dovršena rekonstrukcija našeg stadiona. U Beranama je odličan teren, a to odgovara stilu igre koji forsiramo. Nadam se da ćemo mnoge iznenaditi”, zaključio je Isljami.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve