Subota, 11 Maja, 2024
Rubrika:

Imperativ je pobjeda: Budućnost gostuje Megi za plej-of ABA lige

Drugo mjesto pred plej-of ostaje teorija, a kako bi izbjegli pad čak i na četvrtu poziciju košarkaši Budućnost Volija neće smjeti da pogriješe u današnjem meču.

Regionalni prvak Budućnost Voli u pretposljednjem kolu ABA lige gostuje ekipi Mege u Sremskoj Mitrovici danas od 18 sati.

Foto: KK Budućnost

Drugo mjesto pred plej-of ostaje teorija, a kako bi izbjegli pad čak i na četvrtu poziciju košarkaši Budućnost Volija neće smjeti da pogriješe u današnjem meču.

Koliko Mega zna da bude nezgodna Budućnost se uvjerila u prvom dijelu sezone, kada je u “Morači” nakon prve četvrtine stajalo neočekivanih 31:21 za tim iz Sremske Mitrovice. Ipak, do kraja su “plavi”, prije svega letećom igrom u trećem periodu uspjeli da slome rivala.

Od tada se mnogo toga promijenilo Budućnost se dodatno pojačala, između ostalih upravo sjajnim centrom iz Mege Gogom Bitadzeom.

“Veoma su atipična ekipa koja je prepoznatljiva po energiji i talentu vidjeli smo to baš u tom prvom meču, gdje smo se dosta mučili i savladali ih tek u posljednjih par minuta”, podsjetio je kapiten Budućnosti Suad Šehović.

Možda neće biti dio plejofa, ali Mega dominira po mnogim statističkim podacima.

“Najbolja su skakačka ekipa lige, pogotovo u ofanzivnim skokovima. Takođe, ekipa su koja ima najveći broj asistencija u ligi i važno je da nametnemo ritam koji nama odgovara”, ocijenio je Šehović. “Za nas je utakmica veoma važna i veoma je bitno da se vratimo u Podgoricu sa pobjedom”.

O važnosti meča govorio je i trener regionalnog prvaka Jasmin Repeša.

“Izuzetno bitna utakmica, kao i svaka do kraja ovogodišnje ABA lige. Jednostavno, moramo da popravimo stvari koje nisu bile dobre u prethodnim mečevima kako bismo došli do izuzetno bitne pobjede”, jasan je hrvatski stručnjak.

Budućnost i Mega odigrali su do sada 13 mečeva, a skor je 9:4 za crnogorski klub.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve