Dario Skuderi, maldi igrač Borusije iz Dortmunda, završio je karijeru u 21 godini jer nije želio da rizikuje još jednu ozbiljnu povredu.

Foto: Twitter

Naime, Skuderi je prije tri godine doživio jedan od najgorih lomova noge u fudbalskoj istoriji na utakmici Lige šampiona za mlade igrače protiv Legije i izgledalo je da je njegova karijera gotova prije nego što je kako treba i krenula.

“To je bila najgora povreda koju ste mogli zamisliti. Gotovo sve se rastrgalo, ligamenti, svi mišići i tetive”, rekao je tada hirurg Mišel Strobel.

Nakon dugog i napornog puta oporavka, koji je uključivao devet operacija, Skuderi je napokon osjetio kako je biti fudbaler kada se prošlog ljeta vratio u dresu Dortmunda.

Ipak, uprkos čudesnom oporavku, Skuderi je morao odustati od svog sna da bude profesionalni fudbaler, iako će i dalje održavati saradnju s Borusijom.

Dok je bio van akcije, Dortmund mu je platio cijeli trošak za studije sportskog menadžmenta, a nakon što je okačio kopačke o klin za njega je spremna alternativna uloga u klubu.

Komentari

avatar