Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Igra u vrhunskoj formi: Ivanović ispred Omara Kuka

Podgoričanin je u prethodnom kolu, u pobjedi protiv Mornara, imao pet asistencija. Tako je na vječnoj listi stigao do devete pozicije, sa ukupno 539 asistencija

Nikola Ivanović, naš reprezentativac i zvijezda Budućnost Volija i ABA lige, već ovog vikenda u gostima Megi ima priliku da postane osmi asistent u istoriji regionalnog takmičenja.

Podgoričanin je u prethodnom kolu, u pobjedi protiv Mornara, imao pet asistencija.

Tako je na vječnoj listi stigao do devete pozicije, sa ukupno 539 asistencija.

Sada je ispred njega igrač koji je dvije godine nastupao za Budućnost Voli, naš bivši reprezentativac Omar Kuk. Amerikanac sa našim državljanstvom je tokom ABA karijere sakupio 545 asistencija.

Ivanović od starta ABA sezone igra izuzetno. Trenutno je četvrti u regionalnom takmičenju po prosječnom indeksnom skoru (18,4, prvi je Filip Petrušev iz Mege sa 26,6).

Zbog manje minutaže u ABA je trenutno osmi strijelac sa 15 poena u prosjeku (Petrušev prvi sa 23,1 a Džastin Kobs četvrti sa 16,1), a 12. asistent sa 4,4 asistencije po meču.

Takođe ima i 1,6 ukradenih lopti po utakmici, po čemu je peti u ABA ligi.

Meč sa Megom u gostima, derbi kola ABA lige u nedjelju, biće izuzetno bitan za ,,plave”. Nova dobra partija Ivanovića olakšala bi put ka pobjedi, kojim bi Podgoričani sačuvali poziciju jedine neporažene ekipe u ligi. Mega, za koju nastupa naš reprezentativac Marko Simonović, ove sezone ima učinak 7-3 i na drugoj je poziciji po broju bodova.

U prethodnom kolu ABA lige važan skor ostvario je i centar Mornara Uroš Luković. Startna ,,petica” Barana postao je tek deseti igrač u istoriji ABA, koji je ostvario makar 300 ofanzivnih skokova tokom karijere u ovom takmičenju.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve