Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

Hrvati smjenili Jarnija, jer ne navija za Dinamo

Izvršni odbor HNS-a podržava pravo svakog pojedinca, pa tako i svakog fudbalera, uključujući reprezentativce, da navija za koji god klub želi, pa i protiv hrvatskih klubova u Evropi, iako se takvo razmišljanje ne smatra poželjnim.

Jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, Robert Jarni razriješen je dužnosti selektora hrvatske U-17 reprezentacije nakon neprimjerenih izjava u medijima.
Izvršni odbor HNS-a podržava pravo svakog pojedinca, pa tako i svakog fudbalera, uključujući reprezentativce, da navija za koji god klub želi, pa i protiv hrvatskih klubova u Evropi, iako se takvo razmišljanje ne smatra poželjnim.
Međutim, HNS je vrlo jasnog stava da za sve hrvatske selektore vrijede viši standardi te da je neprimjereno, nepoželjno i nedopustivo da osoba na čelu jedne hrvatske reprezentacije otvoreno navija protiv bilo kojeg hrvatskog kluba u evropskim takmičenjima.
Promicanje zajedništva unutar hrvatske fudbalske porodice  uslov je bez kojeg se ne može uspješno voditi neka hrvatska selekcija.
Selektori hrvatskih selekcija imaju jasan zadatak da promovišu zajedništvo, saradnju, poštovanje i međusobno povjerenje između svih hrvatskih klubova, pa HNS smatra ovakvu odluku jedinom ispravnom kako bi se zaštitilo jedinstvo hrvatske fudbalske porodice.
Očigledno da i u Hrvatskoj boluju od Vučićevog sindroma koji mrzi sve što ima veze sa vječitim rivalom, a takav pogled na sport usadio je i u sve svoje poslušnike i sljedbenike.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
draganpero
15.02.2024-15:39 15:39

jako loš komentar,neprofesionalan možda čak i zlonamjeran nijesam navikao da čitam ovakve članke na vašem portalu pa moram da reagujem.prvo naslov je netačan i dovodi u zabludu čitaoca.izvršni odbor je napravio odličan i pravovrewen potez,prije svega patriotski.selektor u17 hrvatske reprezentacije ne smije da daje ovakve izjave ničim izazvan,ne smije da pokazuje otvoreno i javno animozitet prema nekom hrvatskom klubu.ovo može da uradi samo glup i neprofesionalan čovjek.ne znam što upoređujete ispravnu odluku io nsh sa pestoustim kompleksašem i kriminalcima koji vode cz.molim vas napravite ispravku jer ovo ruži jedan crnogorski portal kojeg pratimo mi crnogorci i nećemo da čitamo ovakve… Pročitaj više »