Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

HRABRA ŽENA SELEKTORA HOLANDIJE: Dragi imam kancer, idi na Euro i donesi zlato

Bartina Kuman ponovo bije istu bitku, pošto je prije jedne decenije već izborila sa ovom opakom bolesti.

Legendarni Ronald Kuman predvodiće se selekciju Holandije na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj koje se igra od 14. juna do 14. jula, ali pod ogromnim pritiskom zbog zdravstvenog stanja supruge Bertine.

Bartina Kuman ponovo bije istu bitku, pošto je prije jedne decenije već izborila sa ovom opakom bolesti.

Tada joj je dijagnostifikovan kancer, a sada joj se bolest pojavila na grudima samo nedjelju dana pred Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Ipak sama je izašla u javnost i rekla da će opet pobijediti, a da je suprugu zabranila i da pomisli da propusti Euro!

“Vratio mi se kancer na grudima. Želim da budem otvorena oko ovoga jer vJerujem da mogu da pomognem drugim ženama koje imaju slične zdravstvene probleme. Prvi put sam dobila rak 2010. godine. Tada sam imala operaciju, pa hemoterapiju i radioterapiju. Nakon toga je rak nestao. Ali 2018. godine počeo je da me boli vrat. Pomislila sam da je nešto rutinski. Ipak ispostavilo se da je metastaza otišla na kičmu. Nakon novih hemoterapija kancer se povukao, ali su na skeneru opet vidJeli aktivnost. Svake tri-četiri nedelje moram u Holandiju na tetmane u jednu bolnicu”, rekla je ona.

Bartina Kuman je istakla da može i sama da se izbori sa bolešću koja je već nekoliko puta napada i da samo želi da njen suprug sa nacionalnim timom dogura što dalje. Kako kaže, toliko je posvećen da je zaslužio zlato na Euru!

“Jа sam jaka žena i mogu ovo da izdržim. Ne trčim okolo i kukam po cio dan jer sam jako nezavisna. Nadam se da će Ronald biti nagrađen za svoj vredan rad i da će otići jako daleko na Evropskom prvenstvu. Nadam se da ćemo postati šampioni jer Ronald voli svoj posao i on je profesionalno ludak”, istakla je Bartina Kuman.

 Ronald KumanKada je govorio o bolesti svoje supruge u prošlosti Ronald Kuman je isticao da ga je rak koji je ona imala naučio da bude veliki protivnik pušenja.

“Kada trenirate mlade fudbalere znate da je zdravlje baza dobrog učinka. Ali sada san još više protiv pušenja zbog mnogo toga, a pogotovo raka dojke moje supruge. Ona je pušila i prestala je čim su joj otkrili bolest. A tu je i Johan Krojf, moj trener u Barseloni koji je na 45. rođendan prestao da puši kada je otkrio da ima srčane probleme. Zato sam pristao da budem ambasador za kampanju protiv pušenja kada su me pitali”, istakao je Kuman.

Sam selekotr Holandije je imao svojih problema sa zdravljem jer je prije četiri godine usred korone doživio srčani udar.

Tada je takođe bio selekotr Holandije, a kada je osjetio bolove u grudima jedva je ostao živ!

Kuman inače dolazi iz fudbalske porodice pošto je njegov otac Marvin Kuman bio reprezentativac Holandije, kao i brat Ervin.

Njegov sin Ronald Kuman junior je golman u drugoj ligi Holandije. Ronal Kuman je u karijeri igrao za Groningen, Ajaks, PSV, Barselonu i Fejnord, a za Holandiju je igrao duže od decenije.

Kao trener vodio je Vitese, Ajaks, Benfiku, PSV, Valensiju, AZ Alkmar, Fejnord, Sautempton, Everton i Barselonu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve