Srijeda, 22 Maja, 2024
Rubrika:

Holanski šampion rival Budve na startu CEV kupa

Budvani nijesu uspjeli u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali ih očekuje nastup u CEV kupu.

Odbojkaši Budve dočekaće sjutra veče holandski Dinamo Apeldorn u prvom meču šesnaestine finala CEV kupa u Mediteranskom sportskom centru (18 časova).

Budva nije uspjela u kvalifikacijama za Ligu šampiona, eliminisana je na turniru u Beogradu, ali je tim Miljana Boškovića ostao u Evropi i protiv dvostrukog uzastopnog šampiona Holandije.

Uvodni dio kvalifikacija naš šampion je zaključio pobjedom nad Burgasom i osvajanjem turnira u Bugarskoj, a takvu igru priželjkuje i mladi šef stručnog štaba.

“Ukoliko budemo na nivou igara iz Burgasa, smatram da imamo čemu da se nadamo. Dinamo je sjajna ekipa – to što je prvak Holandije govori dovoljno o njegovom kvalitetu, a u timu imaju nekoliko aktuelnih ili potencijalnih reprezentativaca Holandije. Na Evropskom prvenstvu u Skoplju mogli smo iz prvog lica da se upoznamo sa kvalitetima holandske odbojke”, rekao je Bošković.

Šampoion Holandije je veoma kvalitetan tim, koji na svim pozicijama ima dobre igrače i sasvim sigurno neće biti nimalo lak protivnik u ovom dvomeču.

“Osovinu tima čine holandski odbojkaši, ali od velikog značaja u napadu je korektor, Englez Džek Vilijams, uz mladog primača servisa iz Holandije, Janika Baka. Ipak, nećemo ustuknuti, pogotovo na prvom meču, kod kuće. Vjerujem da to što smo rasterećeni može da nam donese samo korist. Rivala ne krasi posebna visina, i smatram da upravo u tome bi trebalo da tražimo našu šansu”, naglasio je Bošković.

Revanš u Apeldornu zakazan je za 29. novembar, a pobjednik dvomeča u osmini finala igraće sa boljim iz para Tirol Inzbruk – Fenerbahče.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve