Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Hamilton: Red Bul mora biti kažnjen

Velikan iz tima Mercedes u prošloj sezoni izgubio je titulu u posljednjem krugu posljednje trke, u duelu sa vozačem Red Bula Maksom Ferstapenom

Luis Hamilton poručio je čelnicima Formule 1 da tim Red Bula mora biti adekvatno i ozbiljno kažnjen zbog kršenja ograničenja budžeta prošle godine.

Velikan iz tima Mercedes u prošloj sezoni izgubio je titulu u posljednjem krugu posljednje trke, u duelu sa vozačem Red Bula Maksom Ferstapenom. Kršenje ogranišenja budžeta Red Bula bilo je malo, ali već sedmicama se spekuliše da je moglo uticati na ishod borbe za planetarni tron.

Ferstapenova titula osvojena prošle godine, po pisanju svjetskih medija, nije ugrožena – ali sedmostruki prvak svijeta Hamilton zahtijeva reakciju.

– Naš sport mora da učini nešto povodom ovoga. Jednostavno, ako se ispostavi da se za kršenje ograničenja budžeta dobija neznatna kazna, onda će svi biti vrlo opušteni i početi to da čine. Ili će se to poštovati, ili ne treba da ima ograničenja uopšte – rekao je Hamilton uoči trke u Ostinu.

Britanac je kazao da ima puno povjerenje u čelnike F1 kao i odgovorne ljude u Svjetskoj automobilskoj federaciji (FIA), da će donijeti ispravnu odluku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve