Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Gvardiola ostaje u Mančester sitiju bez obzira na eventualnu kaznu

Krajem februara uprava ,,građana“ optužena je za kršenje više od 100 finansijskih pravila. Opcije su žestoke novčane kazne, ali i oduzimanje bodova.

Pep Gvardiola (52) obećao je da će i naredne sezone biti menadžer Mančester sitija i u slučaju da Premijer liga kazni šampionski klub zbog kršenja pravila o finansiranju.

Krajem februara uprava ,,građana“ optužena je za kršenje više od 100 finansijskih pravila. Opcije su žestoke novčane kazne, ali i oduzimanje bodova…

“Ostajem u Mančester sitiju i naredne sezone. Ne razmišljam o odlasku iz kluba. Ne brinite, ostaću u klubu čak i ako ostane na snazi svih 100 prekršaja protiv nas u Premijer ligi. Ono što bih volio je da Premijer liga ili sudije donesu odluku što prije. Ako smo nešto pogriješili, svi će da znaju”, rekao je Gvardiola.

Kolo prije kraja sezone mančesterski klub je odbranio titulu i osvojio treću uzastopnu, a petu u Premijer ligi od kad je Gvardiola menadžer. Do kraja sezone igraće i finale FA kupa i Lige šampiona.

Selektivna primjena tog pravila finansijskog fer-pleja ostaje glavno obilježje djelovanja UEFA od dolaska Aleksandra Čeferina na čelo ove organizacije.

I dok neki klubovi ne mogu da troše novac na dovođenje pojačanja za koji nemaju pokriče Crvenoj zvezdi je dozvoljeno sve, i da duguje 80 miliona eura, ne vraća kredite, ne isplaćuje redovno plate, ne plaća porez i uvozi fudbalere iz inostranstva fudbalere kao neka sumnjiva mesna idustrija govedinu na tone.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve