Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Gordić: Šanse u finalu su podjednake, odlučiće nijanse

Prvi meč finalne serije igra se u Beogradu 12. aprila. Za titulu i plasman u Evroligu su potrebne tri pobjede

U petak će početi finalna serija ABA lige u kojoj će se sastati Budućnost Voli i Crvena zvezda u reprizi prošlogodišnjeg finala.

Foto: KK Cedevita

Budućnost priželjkuje prošlogodišnji ishod kada je podigla prvi, istorijski trofej, a ove sezone se postavlja pitanje da li će Podgoričani opet moći da ponove uspjeh, ili da pariraju Zvezdi.

„Naravno da možemo. Mi tu dilemu u glavi uopšte nemamo. Poštujemo sve što je Zvezda ostvarila u ligaškom dijelu, prikazana partija protiv Partizana je zaista bila impresivna. Pored toga, Zvezda je tri puta slavila protiv nas tokom sezone, ali finalna serije je potpuno nova priča. Ne slažem se da u duelima koji slijede bilo ko može da dobije ulogu favorita. Šanse za osvajanje titule su podjednake, smatram da će o šampionu i učesniku u Evroligi odlučiti nijanse, a kao i svi u timu, vjerujem da će te nijanse prevagnuti na našu stranu“, rekao je Nemanja Gordić i nastavio:

„Na čemu baziramo optimizam? Na činjenici da smo iz ubitačnog ritma uspjeli da pobijedimo Cedevitu. Trijumf u Zagrebu nam je donio ogromnu dozu samopouzdanja pred finalne duele. Pored toga, tokom sezone smo pobjeđivali CSKA, Real, Barselonu… Ne vidim nijedan razlog zašto ne bismo uspjeli da pobijedimo i Crvenu zvezdu. U duelima koji slijede, prvi put tokom veoma burne sezone, imaćemo priliku da se fokusiramo i pripremamo za samo jednog rivala, a na ubitačan ritam utakmica smo navikli. Nazad nema, želimo titulu i ponovni plasman u Evroligu“.

Prvi meč finalne serije igra se u Beogradu 12. aprila. Za titulu i plasman u Evroligu su potrebne tri pobjede.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve