Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Goran Milojko: Ne plašim se, čovjek može da se povrijedi i kad izađe iz kuće

Grupni treninzi sa kontaktom dozvoljeni su od 15. maja, trenerima je ostalo još deset dana da skockaju što se skockati može, a gotovo je stoprocentna saglasnost struke i igrača da se ne može uraditi previše. Pauza je bila duga, kao ona između dvije polusezone

Crnogorske prvoligaše od 30. maja čeka put u nepoznato povratak utakmicama nakon skoro tri mjeseca.

Milojko i Terzić, Foto: Pobjeda.me

Grupni treninzi sa kontaktom dozvoljeni su od 15. maja, trenerima je ostalo još deset dana da skockaju što se skockati može, a gotovo je stoprocentna saglasnost struke i igrača da se ne može uraditi previše. Pauza je bila duga, kao ona između dvije polusezone.

“Niko od nas ne zna kako će sve to izgledati od 30. maja. Ipak, priželjkivali smo da se sezona nastavi jer bi u suprotnom pauza do naredne sezone bila preduga. I jedan-dva treninga kad se propuste, čovjek ispadne iz ritma, a kamoli da ne trenira tri mjeseca”, ističe kapiten Zete Goran Milojko.

U Telekom 1. CFL odigrana su 23 kola, treba još 13.

“Trebaće nam vremena da uđemo u ritam, mada ostalo je dosta da se igra. Najvažniji je start, da što bolje otvorimo nastavak sezone, onda bi nam svi napori lakše pali”, dodao je Milojko.

Igrači su tokom suspenzije fudbala trenirali kod kuće po programu koji su dobili iz klubova, ali daleko je to bilo od onog pravog, redovnog ,,drila.

“Volim fudbal i nedostaje mi i kad su one “prirodne” pauze ljeti i zimi. Falili su mi trening, druženje sa saigračima… Baš mi je drago što smo ponovo na okupu, što opet radimo ono što volimo, iako znamo da neće biti lako jer ćemo igrati ljeti, na visokim temperaturama. Istina je da skoro svi stadioni imaju reflektore, da može da se igra u večernjem terminu, ali zna se koliko kod nas i tada može da bude sparno”, naveo je vezista Zete.

Fudbaleri u Crnoj Gori nijesu navikli da igraju dva puta sedmično, a ekipe će zavisno od ,,dužine klupe lakše ili teže podnositi postkorona ubitačni raspored i biti manje ili više podložnije povredama.

Zeta nije u povoljnom položaju budući da trener Dejan Roganović nema previše igrača na raspolaganju, a alternative standardnim igračima su uglavnom iz omladinskog pogona.

“Kod nas se zna 11-12 standardnih igrača, pa ko što ponese”, našalio se Milojko.

“Tačno je da može doći do povreda, da je povećan rizik, ali čovjek i kad izađe iz kuće može da se povrijedi. Ne brine me to toliko, ako se desi desi se. Mi u Zeti nemamo dovoljnu širinu igračkog kadra i nama najmanje odgovara ritam u kojem će se igrati nastavak sezone. Previše smo mlada ekipa da bismo iznijeli taj teret. Ipak, mislim da ćemo izgurati do kraja. Elan, volju i želju imamo, to se ne dovodi u pitanje”.

“Vukovi” nastavak sezone dočekuju kao petoplasirani, sa tri boda manje od Rudara (nije se prijavio za evropsku licencu), sedam od Iskre.

“Imamo dobar raspored na početku domaćini smo Rudaru, potom gostujemo posljednjeplasiranom Grblju, pa nam na ,,Trešnjicu dolazi Podgorica… Imamo finu priliku da dođemo do četvrtog mjesta i tako gotovo sigurno obezbijedimo Evropu, što bi bio veliki uspjeh. Znaju svi da smo sezonu počeli faktički bez pojačanja, te da smo Eloma Kođa Nijeveđija čekali duže od pola godine. Na kraju se čekanje isplatilo jer je pokazao da ima kvalitet, iako smo u 2020. odigrali samo četiri takmičarske utakmice”, istakao je Goran Milojko.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve