Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Gojković: Zadovoljan sam proteklom sezonom, Jadran spreman za nove pobjede

Regionalnu ligu Jadranaši su završili drugi na tabeli, sa tri poraza i 15 pobjeda, da bi na final fouru bili treći

Plivački vaterpolo klub Jadran Carine krunisao je završetak još jedne sezone na najbolji mogući način, osvajanjem 15. trofeja prvaka države, šestog uzastopnog.

Foto: Reprezentacija.me

Ali, nije samo to ono što je obilježilo sezonu tima Vladimira Gojkovića. Regionalnu ligu Jadranaši su završili drugi na tabeli, sa tri poraza i 15 pobjeda, da bi na final fouru bili treći. Novljani su ispunili pola sna – izbacili su iz borbe za trofej Euro Kupa moćni mađarski OSC, koji je bio glavni favorit. Titulu je osvojio Marsej, koji je u prvom meču za gol bio bolji, a u drugom odlučujućem baš taj gol je prsudio. Marsej u tom remiju nije bio moćniji od Jadrana, ali je došao do prvog evropskog trofeja.

Iako evropski pehar nije na Škveru, želja i rad, trud, vjerovanje i istrajnost na istoj su adresi. Trener prvog tima Jadrana Carine Vladimir Gojković, osvrnuo se na upravo završenu sezonu i kazao da je zadovoljan postignutim.

“Nakon dvije sezone smo imali dosta odlazaka velikih i iskusnih igrača, koji su nosili igru, čak je pet igrača otišlo. Došla su dvojica. Prošle godine su otišla još četiri igrača i to oni koji su imali važnu ulogu u izuzetno uspješnoj sezoni: igranje lige šampiona, dupla kruna, final four regionalne lige”, kazao je Gojković.

Jadran je, kako ističe iskusni stručnjak, u ovu sezonu ušao sa dosta izmijenjenom ekipom.

Foto: Radiojadran.com

“Opet smo imali okosnicu njih sedam-osam koji su već pet ili šest godina u pogonu. Vratio se Dimitrije Obradović, naš igrač koji je dugo godina igrao po klubovima u Srbiji, Italiji i Mađarskoj. Doveli smo Bjelorusa Kanstantsina Averku”, rekao je prvi čovjek crnogorske reprezentacije.

Kako je kazao, kada je složilo sve ekipa mu je izgledala odobro. Jadran je na samom kraju prelaznog roka uspio da zadrži Dragana Draškovića.

“Dobili smo spoj mladosti i iskustva. Izgledalo mi je već u prvim danima da ekipa ima dobru perspektivu i da može da naprave dosta. Krenuli smo sa opreznim izjavama, htjeli smo da prođemo kvalifikacije, pogotovo drugi krug koji smo igrali kući, jer smo znali da time ostajemo u Evropi, bilo u ligi Šampiona ili u Kupu Evrope, kako se kasnije ispostavilo”, pojasnio je Gojković.

Naš vaterpolo stručnjak ističe da već godinama unazad u Jadranu znaju šta donose evropski kupovi i koliki su stimulans za igrače.

Foto: Radiojadran.com

“Evropske utakmice su nešto više od Regionalne lige i domaćeg prvenstva. Mislili smo pred početak sezone, i pored tih svih odlzaka i dolazaka, da smo najkvalitetnija ekipa. Željeli smo Final four Regionalne lige i da ostanemo u Evropi što duže”, kazao je Gojković.

Krenulo je Jadranu dobro, prošao je kvalifikacije i kroz baraž dospio u Ligu šampiona.

“Zatim smo ispali i došli do Euro kupa. Naš kvalitet je, objektivno, bio više za to nego za ligu Šampiona. Prvi dio sezone bio je odličan, pobjedili smo sve utakmice Regionalne lige, sem Mladosti i Juga. Tada smo imali dosta povreda i krenuli u jedan pobjednički niz koji je trajao, kasnije će se ispostaviti, do  prve utakmice u Marseju. Četiri i po mjeseca nismo izgubili, nego jedan meč od Juga”, naglasio je Gojković.

To je nevjerovatno za jednu mladu ekipu, smatra on. U tom period novembra Jadran Carine je izbacio Primorca u četvrt finalu Euro Kupa, plasirao se u polufinale i pobjedio.

Foto: Radiojadran.com

“Osvojili  smo domaći Kup, iako su postojale nade da Jadran može da se poljulja ove sezone. Nakon novogodišnjih praznika krenuli smo u pripremu za taj veliki meč sa OSC-om, polufinale Kupa Evrope. Iako su Mađari bili glavni favorit, mi smo vjerovali da možemo to da prođemo i da idemo do kraja “, kazao je  Gojković.

Jadran je tada napravio rezultat i izbacio glavnog favorita, u dva izuzetna meča.

“Sa tim prekretom u Budimpešti, nastavili smo niz u Regionalnoj ligi i bili bez poraza osim Juga. Pobjedili Mladost kući, Jadran u Splitu i na kraju, prvi put u ovih sedam godina, odkada je ova mlada ekipa, plasirali se na tabeli i završili ispred Juga”, dodao je Gojković.

Naveo je da su znali da je Jug najkvalitetniji i da će biti teško sa njim na završnom turniru, ali to je veliki uspjeh.

“Onda je došao taj famozni meč sa Marsejom, prvi sa dobrim rezultatom iako nismo igrali dobro, minus jedan. Drugi meč u Nikšiću gdje smo bili dobri, bolji protivnici, imali sve te šanse, ali nismo osvojili trofej. U suštini to je jedini minus ove sezone. Jer, kad izbacite OSC, vjerujete da treba da osvojite. Mislim da smo, po svemu prikazanom u te dvije utakmice, bili bolji protivnik”, navodi Gojković i dodaje da se ipak ovaj put nije potrefilo, ali da je to sport.

“Trebali smo da budemo još bolji. Imali smo problem da nismo igrali na svom bazenu, ali u Nikšiću smo imali našu publiku. Ostaje veliki žal. Ne bih mnogo toga promjenilo, ali donio bih klubu prvi evropski torfej i ovim igračima bih dao još jedan veći stimulans za dalji rad”, smatra Gojković.

Nakon toga Novljanima je ostalo da igraju Final four, odnosno završni turnir Regionalne lige.

“Tada smo bili, objektivno, emotivno prazni i nismo pružili protiv Juga ono što smo mogli. Mislim da bi sve to drugačije bilo da smo ovojili Euro Kup. To je razumljivo s moje strane za igrače, jer sam kao igrač tako nešto prošao dosta puta. Ti porazi ostavljaju strahovite posljedice “, pojasnio je on.

A nakon takvih poraza, nije se lako u par dana vratiti.

“Zatim smo ušli u finalnu seriju prvenstva Crne Gore i vidjelo se i dalje da nismo na nivou. Izvukli smo to na mišiće, a ne na neku brilijantnu igru, sem te druge utakmice u Budvi koju smo igrali dobro. Na kraju smo napravili ubljedljivo 3:0 u seriji i došli do šeste vezane, a 15. titule u istoriji kluba”, rekao je Gojković.

Gojković smatra da niko nije vjerovao da jedna mlada grupa igrača može da napravi ovako dobre rezultate, ali da su oni radili izuzetno naporno da bi to postigli.

Foto: Radiojadran.com

“Sedma je godina da sam trener Jadrana, a ovo je sigurno najbolja grupa sa kojom sam radio. Svih ovih godina sam imao fantastiče ekipe i radnike, ali ovi su bili najbolji. Nadam se da će nastaviti kroz njihove karijere, bilo ovdje ili negdje drugo, da se tako ponašaju. Samo iz toga mogu izaći bolji”, poručio je Gojković.

Ponosno govoreći o svojim igračima, naš velikan je istako da su nevjerovatno trenirali i svaki dan željeli više.

“Ovo je jedan uspjeh njih igrača, prije svega, zatim Uprave kluba koja je sve to pratila i bila podrška sve vrijeme. Pogotvo u onom djelu kada nismo imali bazen, Uprava je stala iza nas i prvoj ekipi obezbjedila uslove, kakve bi malo ko obezbijedio. U Nikšiću smo proveli mjesec i po, u svim ovim današnjim vremenima gdje je teško finansijski sve organizovati”, kazao je Gojković.

Naglasio je da sve u svemu može biti izuzetno zadovoljan.

“Zadovoljan sam sezonom, sa tim jednim žalom, ali nadam se da neće to nikoga destabilizovat nego da ćemo probat izać iz toga jači, za neke nove pobjede”, poručio je na kraju Gojković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve