Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Giljen: Umor i povrede uzeli danak u posljednjim kolima

Kada se uzme u obzir koliko su se igrači povređivali i daje od ljeta odigrano 30 utakmica, prema riječima kapitena Vlada Giljena, od prvog dijela šampionata je izvučen maksimum

Fudbaleri Sutjeske otišli su na zasluženi odmor nakon teške polusezone u kojoj su napravili istorijski rezultat na euro sceni kada su prošli prvo kolo kvalifikacija Lige šampiona, izborili su i polufinale Kupa Crne Gore, dok u prvenstvu kasne za ekipom Budućnosti osam bodova.

Giljen, Foto: Reprezentacija.me

Kada se uzme u obzir koliko su se igrači povređivali i daje od ljeta odigrano 30 utakmica, prema riječima kapitena Vlada Giljena, od prvog dijela šampionata je izvučen maksimum.

“Imali smo sjajan rezultat kada smo izbacili Slovan u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a onda smo u daljem takmičenju poraženi od Apoela i Linfilda. Dobar rezultat protiv Slovana daje nam za pravo da se nadamo da možemo nešto slično učiniti i naredne sezone, pa bilo to u Ligi šampiona ili Ligi Evrope. Duga putovanja u tom početnom dijelu sezone i teški mečevi koji su i kasnije došli u šampionatu doveli su do velikog umora. Nijesu nas ni povrede zaobišle, a bilo je i nekoliko kazni za glavne igrače. Janković, jedan od naših ključnih igrača povrijedio je koljeno i bio je odsutan nekoliko mečeva, a nije bilo ni Cicmila, Osmajića i Cigera, a i ja sam zbog kazne propustio pet mečeva. Sve je to uticalo da pri kraju polusezone padne forma”, kazao je Giljen.

Prije dva mjeseca stanje na tabeli je bilo u korist Nikšičana kada su bježali Budućnosti četiri boda. Ipak, sve se preokrenulo pri samom kraju, pad forme i lošiji rezultati doveli su do minus osam u odnosu na Podgoričane. Prolaz u polufinale Kupa Crne Gore predstavlja neku vrstu utjehe zbog lošijeg finiša prvog dijela šampionata.

“Devet kola prije kraja polusezone mi smo bili ispred Budućnosti, da bi nakon toga u odnosu na njih izgubili 12 bodova. Sa druge strane smo izvukli maksimum iz Kupa, savladali Zetu i stigli do polufinala”, rekao je golman Sutjeske.

Giljen priznaje da osam bodova zaostatka jeste velika razlika, ali sa druge strane gaji nadu da se i to može nadoknaditi. Ostalo je još 17 kola do kraja, pa je moguće i nadoknaditi, iako se do sada to nikada nije desilo kroz istoriju crnogorskog šampionata.

“Ostala su nam i dva derbija protiv Budućnosti u drugom dijelu šampionata. Nadamo se da možemo u tim utakmicama smanjiti razliku, a sigurno je da ćemo dati i maksimum u svim ostalim mečevima. Vratiće nam se i povrijeđeni igrači, bićemo kompletni, pa se nadamo i boljim rezultatima. Možda i prvih nekoliko kola na startu proljećnog dijela budu ključni, a nama ostaje nada da ćemo ući u dobar ritam i iskoristiti i najmanji kiks Budućnosti”, kazao je Giljen.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve