Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Geri Nevil: Dodijeliti Liverpulu titulu, ali uz fusnotu

Liverpul je ubjedljivo vodeći tim Premijer lige i samo čudo ga može zaustaviti na putu do titule, no pandemija koronavirusa otkazala je sva prvenstva, pa tako i ono u Engleskoj koje je praktično bilo riješeno

Bivši odbrambeni igrač Mančester junajteda, sada analitičar Sky Sportsa, Geri Nevil, smatra da Liverpulu treba dati naslov, ali uz fusnotu.

Nevil, Foto: Talksport.com

Liverpul je ubjedljivo vodeći tim Premijer lige i samo čudo ga može zaustaviti na putu do titule, no pandemija koronavirusa otkazala je sva prvenstva, pa tako i ono u Engleskoj koje je praktično bilo riješeno.

Bilo je čak govora da će se prvenstvo poništiti, što bi naravno bilo nepravedno prema timu Jirgena Klopa, a takođe nije isključeno da se prvenstvo završi tako što bi se Liverpul kao trenutni lider odmah proglasio prvakom.

Legenda Mančester junjteda smatra da bi se Liverpul trebao proglasiti prvakom s fusnotom.

“Dati Liverpoolu naslov, ali uz fusnotu. To može objasniti da je Liverpul proglašen prvakom, ali da je sezona otkazana zbog koronavirusa. Ali to bi bio neugodan scenario za fudbalski svijet”, poručio je Nevil.

Fusnota je riječ njemačkog porijekla koja označava neku bilješku smještenu pri dnu stranice i ona dalje objašnjava ili ukazuje na dodatno objašnjenje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve