Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Gargović: Radim u vrhunskim uslovima, trudiću se da budem još bolji

Gargović boravi u Kazanju u sklopu FINA (Svjetska plivačka federacija) kampa, a na takmičenju učestvuje preko 700 plivača iz Rusije sa plivačima iz 13 zemalja svijeta koji se nalaze na kampu FINA.

Crnogorski reprezentativac Ado Gargović postiže sjajne rezultate na Otvorenom prvenstvu Rusije (ruske kvalifikacije za Olimpijske igre).

On boravi u Kazanju u sklopu FINA (Svjetska plivačka federacija) kampa, a na takmičenju učestvuje preko 700 plivača iz Rusije sa plivačima iz 13 zemalja svijeta koji se nalaze na kampu FINA.

Takmičenje traje sedam dana, a već u prva dva dana Ado je postavio nove crnogorske rekorde. Na 400 kraul postavio je vrijeme 04;11,11 (prethodni rekord držao je Danijel Kljakovic 04,19,17, rekord bio star 33 godine). Drugog dana takmičenja u trci na 200 kraul postavio je vrijeme 01;56,34 (popravio svoj rekord koji je otplivao prije 3 nedjelje u Penzi 01,57,69). Danas je dan pauze, a u naredna tri dana očekuju ga nastupi u disciplinama 100 kraul, 200 mješovito i 50 kraul.

– Nakon završenog drugog dana takmičenja više sam nego zadovoljan sa isplivanim vremenima i oborenim rekordima. Tokom tri mjeseca provedenih u Rusiji, konstantno sam davao svoj maksimum na treninzima i kao rezultat toga nastali su novi državni rekordi za koje ću, u narednom periodu, da se potrudim da budu još bolji. Stvarno radim u vrhunskim uslovima i želim najprije da se zahvalim Vaterpolo i plivačkom savezu Crne Gore koji je u kontaktu sa FINA mi omogućio da prisustvujem jednom ovakvom kampu, a onda i samim ljudima i trenerima koji su uključeni iz FINA što su mi ukazali povjerenje i vidjeli u meni nekog ko može napornim radom i treninzima da postigne još bolje rezultate, kazao je Gargović.

Danijela Franeta, njegov trener u Crnoj Gori, ističe da nakon svakog mjeseca dobije izvještaje od predstavnika FINA i da su prezadovoljni radom Ada Gargovića.

– U svakodnevnom sam kontaktu sa ljudima koji su nosioci projekta u kojem je Ado. Izvještaje dobijamo poslije svakog odradjenog mjeseca. Ono što je najbitnije je da su treneri i cijeli tim koji je uključen u sam projekat prezadovoljni kako Ado napreduje i da je glavna karika u cijelom timu. Ovi državni rekordi su samo početak njegovog napretka i potvrda da je opravdao povjerenje koje mu je dato. Ado je otvorio vrata i ostalim crnogorskim plivačima, koji u narednim godinama mogu da treniraju u uslovima koji se ne mogu porediti sa uslovima u Crnoj Gori. Treba istaći i ogromne napore ljudi iz Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore koji su bili u stalnoj komunikaciji sa FINA, i zajedničkim snagama došli do toga da se Ado sada nalazi na jednom takvom kampu i bilježi ovakve rezultate, kazala je Franeta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve