Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

FINA preinačila odluku o održavanju SP, Gojković: Zadovoljni smo, pametna odluka

Dobra stvar je što će vaterpolo reprezentacije u ovoj godini imati dva najveća takmičenja, jer je za kraj avgusta zakazano Evropsko prvenstvo u Splitu. Sa druge strane, ova odluka otežaće mnogim evroligaškim klubovima i igračima koji nastupaju za nacionalne selekcije, jer je LEN-a, takođe prije nekoliko dana, odlučila da se završni turnir Lige šampiona igra 18. jula

Svjetsko prvenstvo u vaterpolu održaće se od 18. juna do 3. jula u Budimpešti, odlučila je FINA i to samo dvije sedmice nakon što je po drugi put u Fukuoki odložena najveća smotra.

Dobra stvar je što će vaterpolo reprezentacije u ovoj godini imati dva najveća takmičenja, jer je za kraj avgusta zakazano Evropsko prvenstvo u Splitu.

Sa druge strane, ova odluka otežaće mnogim evroligaškim klubovima i igračima koji nastupaju za nacionalne selekcije, jer je LEN-a, takođe prije nekoliko dana, odlučila da se završni turnir Lige šampiona igra 18. jula!

Očigledno da će doći do nove pretumbacije kalendara, pa treba sačekati odluku koja će biti u interesu vaterpola.

– Pametna odluka, vraćamo se na prvi plan koji je bio. Imaćemo dva takmičenja u ovoj godini, samo je sad manji razmak. Izvjesno je da ćemo igrati SP. Kalendar je zgusnut, treba sačekati malo, jer će se vjerovatno još nešto mijenjati, kao što ćemo i mi naš kalendare. Mi smo zadovoljni, mada će iskusnijim igračima koji igraju Ligu šampiona biti izuzetno naporno. Ali, to je to – kazao je selektor ”ajkula” Vladimir Gojković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve