Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Fudbaler želi da plaća veći porez kako bi pomogao državi: Ovo što ja živim nije život

Iskusni vezista podržao je najavu države da poveća poreze ljudima boljeg imovinskog stanja, iako bi i on bio pogođen tom odlukom

Neobičnu izjavu dao je dugogodišnji fudbaler Atletik Bilbaa Raul Garsija.

Iskusni vezista podržao je najavu države da poveća poreze ljudima boljeg imovinskog stanja, iako bi i on bio pogođen tom odlukom.

“Jasno je da mi fudbaleri živimo u ekonomski ugodnoj situaciji, ali to me ne isključuje iz situacija u kojima žive moji prijatelji i moja porodica. Jasno mi je da ovo što ja živim nije život. Stoga mislim da moramo pokazati solidarnost. Natjeraće nas da plaćamo solidarni porez. Moramo da razumijemo gdje se trenutno nalazimo ako želimo državu blagostanja u kojoj svi mogu imati dostojanstven život…”, rekao je Garsija i dodao:

“Čini se nevjerovatnim da razgovaramo o ljudima koji nemaju posao, koji ne mogu izgurati do kraja mjeseca, koji nemaju novac za hranu. Vidim to kod svojih prijatelja. Hipoteka vas odjednom guši iako oboje odraslih u kući rade. Ili, kad morate da razmišljate o tome hoćete li imati dijete ili ne zbog finansijskih problema.”

Država Španija na ovaj način želi da olakša borbu sa krizom kroz koju prolazi.

“Razumijem da ako mi naplaćaju porez – zapravo ne naplaćuju, nego ga prikupljaju da svi mogu da izvuku korist – razumijem to i želim da bude tako. Neću reći da se slažem sa svime, ali srećan sam što će porezi narasti ako taj novac ode gdje ja mislim da treba da ide. Smatram da se takve stvari ne rade dovoljno”, zaključio je Garsija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve