Subota, 15 Juna, 2024
Rubrika:

Franćesko Farioli novi trener Ajaksa

Najgoru sezonu u istoriji kluba, u kojoj je čak "okusijo i ukus fenejra" Ajaks je završio na petom mjestu koje je daleko od ambicija četvorostrukog šampiona Evrope i zato će u novoj sezoni biti angažovan novi trener. 

Italijanski fudbalski stručnjak, Franćesko Farioli trebao bi sjutra da stavi potpis sa slavnim Ajaksom, prenose holandski mediji.

Najgoru sezonu u istoriji kluba, u kojoj je čak “okusijo i ukus fenejra” Ajaks je završio na petom mjestu koje je daleko od ambicija četvorostrukog šampiona Evrope i zato će u novoj sezoni biti angažovan novi trener.

Aktuelni trener Nice, se navdono već nalazi na putu za Amsterdam gdje je spreman da ozvaniči svoje novo radno mjesto.

U pitanju je krajnje interesantan i atipičan fudbalski trener, koji je prije svega filozof po zvanju budući da je to studirao i završio, prije nego što se preusmjerio na sporske nauke.

Karijeru u fudbalu je počeo kao trener golmana, a nakon rada u Fortis Juventusu i Lukezeu, potpisuje za čuvenu katarski Aspajer akademiju, koja je napravljena kao državni projekat za pravljenje katarske reprezentacije.

Tamo je vodio nacionalnu selekciju do 16 godina.

Na poziv Roberta De Zerbija, vraća se u Italiju gdje je radio sa njim prvo u Beneventu, a potom i u Sasuolu.

Nakon što je De Zerbi preuzeo Šahtjor, Farioli se uputio put Turske gdje je rado kao asistent u Alanjisporu, da bi u Fatih Karagumru dobio prvi pravi trenerski posao.

Poslije samo jedne sezone vratio se u Alanju koju je vodio kroz dvije sezone (najveće iznenađenje budući da je završio kao petu u Superligi Turske), prije nego što je prošlo ljeto preuzeo ekipu Nice.

U jednom trenutku je Nica bila druga, odmah iza PSŽ-a, ali je na kraju morala da se zadovolji petim mjestom, što je opet dobar učinak kada se pogledaju ulaganja.

Farioli ima svega 35 godina, forsira napadački fudbal sa formacijom 3-4-3, i u Ajaksu smatraju da je to upavo trener kakav im treba poslije razočaravajuće sezone u kojoj su “Koljenici” završili kao peti sa čak 35 bodova zaostatka za šampionskim PSV-om.

Amsterdamski tim je nakon odlaska Erika Ten Haga 2022. godine promjenio čak pet trenera u samo dvije sezone.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve