Nedjelja, 26 Maja, 2024
Rubrika:

Filip Kunčer je šampion FIA Centralnoevropske zone

U jakoj konkurenciji crnogorski vozač sa svojom Alfom Romeo 147 SP uspio je da se domogne prve titule u ovom šampionatu.

Crnogorski vozač Filip Kunčer nakon osvojenog drugog mjesta na brdskoj trci na Tari, danas je i zvanično dobio potvrdu da je novi šampion FIA Centralnoevropske zone.

U Centralnoevropskoj zoni tamiče se vozači iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Slovenije, Kosova, Sjeverne Makedonije, Slovačke, Poljske, San Marina, Malte, Mađarske, Češke i Austrije.

U jakoj konkurenciji crnogorski vozač sa svojom Alfom Romeo 147 SP uspio je da se domogne prve titule u ovom šampionatu.

Posljednju trku vozio je na Tari kada je nakon oštećenja vozila na zagrijavanju pri brzini od 170 km/h uz pomoć svog tima uspio da osposobi automobil i dođe do drugog mjesta koje mu je donijelo titulu u generalnom plasmanu.

“Presrećan sam. Bila je dosta burna i naporna sezona uz dosta pobjeda i rekorda koje sam uspio da postavim u svojoj klasi na većini staza u ovom šampionatu. Takođe dešavali su se i pehovi ali sam uspio sa svim da se izborim sa svim i dođem do prve titule u FIA CEZ šampionatu”, rekao je Kunčer za Meridian Sport.

Nije zaboravio ni njegovog bivšeg kolegu, takođe šampiona CEZ iz 2015. godine, Nikolu Asanovića koji je u septembru prošle godine tragično izgubio život.

Ime Nikole Asanovića svakako će se pamtiti u ovom sportu što potvrđuje i Kunčer koji je dosta naučio o automobilizmu zahvaljujući njemu.

“Nikola je bio jedan od mojih najvećih prijatelja koji je nesebično prenio svoje znanje o automobilizmu i naučio me je svemu što znam u ovom sportu zbog čega ću mu zauvijek biti zahvalan”, rekao je novi šampina CEZ o bivšem kolegi.

Kunčer je na kraju razgovora za naš portal istakao da se neće zaustaviti na ovoj titulu već da uveliko sprema planove za nove uspjehe u ovom sportu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve