Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Ferstapen se muči sa virusom

Mladi Holanđanin iz već dugo dominantne ekipe Red Bul kaže da se pred drugu trku sezone, Veliku nagradu Saudijske Arabije prije dvije sedmice, osjećao toliko loše da nije mogao da hoda

Maks Ferstapen (25), dvostruki i aktuelni šampion Formule 1, već danima muči se sa jakom virusnom infekcijom zbog koje ne može da trenira.

Mladi Holanđanin iz već dugo dominantne ekipe Red Bul kaže da se pred drugu trku sezone, Veliku nagradu Saudijske Arabije prije dvije sedmice, osjećao toliko loše da nije mogao da hoda. Sada se osjeća bolje, ali nije se još oporavio i svakog dana je iscrpljen.

– Kada sam stigao u Džedu pred trku mislio sam da je virus iza mene… A čim sam ušao u vozilo pred prvi slobodni trening, osjećao sam da mi treba dva kruga samo da bih mogao normalno da dišem. Bilo je vrlo frustrirajuće – rekao je Ferstapen.

Na trci za VN Saudijske Arabije završio je drugi, iza timskog kolege Serhija Peresa. Trenutno je vodeći u generalnom plasmanu sa 44 poena, Peres ima bod manje. Ferstapen je apsolutni favorit da i ove godine osvoji svjetsku titulu.

Naredna trka, VN Australije, voziće se u Melburnu u nedjelju od sedam časova po našem vremenu.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve