Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Federer na oproštaju odigrao nikada viđen poen, nikome nije bilo jasno šta se desilo

Ipak, rezultat je bio u drugom planu. Scene iz londonske O2 Arene sa oproštajnog meča Rogera Federera obišle su svijet i dugo će se pamtiti

U svom posljednjem meču u karijeri Roger Federer nije uspio ostvariti pobjedu u paru s Rafaelom Nadalom. Amerikanci Jack Sock i Frances Tiafoe slavili su sa 2:1 u setovima (4:6, 7:6 (2), 11:9), a osim emotivnog oproštaja viđen je i nesvakidašnji poen koji u prvi mah nikome nije bio jasan.

Roger je u trećem gemu prvog seta odigrao forhend, Nadal i on su počeli da slave, ali onda su zastali. Na usporenom snimku se tek vidjelo da je poslao lopticu kroz rupu koja je bila na vrhu mreže.

Đoković je takođe ustao i prišao do terena da vidi gdje je loptica prošla, a sudija Mohamed Lahyani je uz osmijeh objasnio svima šta se desilo.

Pravila su takva da loptica mora da prođe preko mreže, pa je poen dodijeljen Timu Svijeta.

Ipak, rezultat je bio u drugom planu. Scene iz londonske O2 Arene sa oproštajnog meča Rogera Federera obišle su svijet i dugo će se pamtiti.

Švicarac je plakao i nije mogao skriti emocije, ali suze njegovih najvećih rivala Rafaela Nadala i Novaka Đokovića posebno su dirnule sve i obišle su svijet.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve