Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

F1: Botas ukrao pol Hamiltonu za šest hiljaditinki

Botas je ovako prekinuo četvorogodišnji Hamiltonov niz osvajanja pol pozicija u Silverstonu

Valteri Botas je osvojio pol poziciju pred Veliku nagradu Velike Britanije u Silverstonu ispred Luisa Hamiltona i to za samo šest hiljaditih djelova sekunde. Treći će startovati Šarl Lekler, a Sebastijan Fetel je tek šesti.

Foto: Racefans.com

U trećem segmentu kvalifikacija Valteri Botas je postavio najbrže vrijeme u prvom izlasku na stazu, a u tim trenutcima je Luis Hamilton napravio grešku pa nije mogao da parira svom timskom kolegi. Kasnije je Luis uspio da smanji razliku, ali nije napravio brže vrijeme od Finca. U drugom izlasku na stazu Hamilton je napravio krug koji je samo šest hiljaditinki sporiji od Botasovog. Valteri u drugom izlasku nije popravio svoje vreme.

https://twitter.com/F1/status/1150045556590469120

Inače Botas je ovako prekinuo četvorogodišnji Hamiltonov niz osvajanja pol pozicija u Silverstonu.

Veoma je blizu bio i Šarl Lekler koji je imao treće vrijeme i koji je zaostajao samo 79 hiljaditinki. Zaostatak manji od sedam desetinki su imali i Maks Ferstapen, Pjer Gasli i Sebastijan Fetel. U Q3 djelu kvalfikacija su još bili i Danijel Rikardo, Lando Noris, Aleksander Albon i Niko Hulkenberg.

Antonio Đovinaci i Kimi Raikonen su ostali u Q2 i to na pozcijama 11. i 12, a dalje od tog djela kvalifikacija nisu prošli ni Karlos Sains, Roman Grožan i Serhio Peres.

Kevin Magnusen, Danijel Kvjat i Lens Strol su imali problema još u Q1 i nijesu napredovali od tog djela kvalifikacija, a posljednja dva mjesta su rezervisana za duet Vilijamsa Džordža Rasela i Roberta Kubicu.

Trka je na programu u nedjelju od 15:10.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve