Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Evropsko prvenstvo: Norvežani i Hrvati najavljuju rukometni rat

U petak će, od 18 časova, odigrati polufinalni mečevi prvenstva Evrope u rukometu za muškarce. Na megdan prvo idu Norveška i Hrvatska, a dva i po sata kasnije, sastaće se Španija i Slovenija

U petak će, od 18 časova, odigrati polufinalni mečevi prvenstva Evrope u rukometu za muškarce. Na megdan prvo idu Norveška i Hrvatska, a dva i po sata kasnije, sastaće se Španija i Slovenija.

foto Gettyimages/Martin Rose

Po mišljenju „bukmejkera” Norvežani su favoriti u meču sa Hrvatima, ali ni oni sami, čini se, nisu spremni da prihvate tu ulogu.

Najbolji strijelac Turnira, Sander Sagosen, obradovao se danu odmora, poslije meča sa Slovenijom.

„Sljedeća utakmica će pokazati koliku dubinu ima naša ekipa, pošto je sada važan svaki igrač u timu. Meč protiv Hrvatske donijeće pravi rat na terenu, pred nama je jako teških 60 minuta. Spremni smo za tako nešto, od samog početka. Uživamo na ovom prvenstvu i znamo da moramo da pobijedimo, ili ćemo iščeznuti! Međutim, idemo na pobjedu”, rekao je as PSŽ-a.

Sa druge strane, Hrvati su promašili šut za prvo mjesto u grupi i lakšeg rivala u polufinalu. Ipak, imaće ogroman izazov u meču protiv vicešampiona svijeta.

„Ne postoji šansa da propustim polufinale”, poručio je Igor Karačić na društvenim mrežama. „Dobio sam u meču protiv Španije udarac u koleno, ali ako treba, igraću na jednoj nozi”, dodao je rođeni Mostarac.

Aktuelni evropski prvak, selekcija Španije, apsolutni je favorit protiv Slovenije, koja je u dosadašnjem dijelu Šampionata pokazala najmanje od svih polufinalista.

„Slovenija igra jako dobar rukomet”, poručio je 36-godišnji Viran Moros i dodao:

„Zajedno su već duži niz godina, igraju brzo, sa čvrstom odbranom, imaju sjajnog golmana. Utakmica će biti teška”, rekao je stub odbrane popularne Furije.

Slovenci sanjaju finale. Priznao je to poslije poraza od Norveške i njihov selektor Ljubomir Vranješ.

„Hvala Portugalcima, koji su nas pogurali u polufinale. Kad smo saznali rezultat njihove utakmice sa Mađarima, nijesmo se ni spremali za Norvežane. Odmorio sam neke igrače, bilo nam je potpuno svejedno da li ćemo u polufinalu igrati protiv Španije i Hrvatske. Naravno, u sjutrašnjoj utakmici ništa nam neće biti svejedno. Napašćemo Špance, želimo u finale”, podigao je borbeni moral na maksimum legendarni švedski rukometaš, nekadašnji selektor Srbije.

Drama u Stokholmu je zagarantovana. Šampion nosi sve. I zlato i mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju, samim tim i na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, koje je na programu 2021. godine.

Tamo će se naći i osvajači medalja. O četvrtom mjestu niko više ne razmišlja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve