Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Evrokup: Krah u drugom poluvremenu, Mornar poražen od njemačkog Ulma

Mornar je defanzivno podbacio u uvodnoj četvrtini. Ulm je odmah uspio da stekne dvocifrenu prednost (2:13), ne dozvolivši Baranima da brzo uhvate priključak

Košarkaši Mornara propustili su lijepu priliku da naprave veliki korak ka plasmanu u TOP 16 fazu Evrokupa – Barani su na svom parketu izgubili od njemačkog Ulma rezultatom 82:66, u utakmici 6. kola grupe B.

Vajthed, Foto: KK Mornar

Mornar je defanzivno podbacio u uvodnoj četvrtini. Ulm je odmah uspio da stekne dvocifrenu prednost (2:13), ne dozvolivši Baranima da brzo uhvate priključak.

Ipak, to se promijenilo u narednom kvartalu. Mornar je polako topio zaostatak, a onda serijom 11:0 prešao u vođstvo – 40:35. Bundesligaš je do odlaska na odmor prišao domaćinu na koša zaostatka (43:41).

Činilo se da su izabranici Mihaila Pavićevića našli rješenje za nezgodnog rivala, ali je u nastavku napad crnogorske ekipe potpuno zakazao. Ulm je uoči završnog perioda vodio sa 56:52, a onda serijom 15:3 došao do nedostižnih 16 poena razlike (55:71).

Domaćin nije uspio da u preostalom vremenu uhvati rezultatski egal, pa je Ulm zasluženo odnio bodove iz Bara.

Pobjednika je predvodio Dilan Osetkovski sa 22 poena, a pratio ga je Ajzea Vilinks sa 18.

U poraženom sastavu, u kojem ponovo nije bilo Nidama, Bjelice i Lazića, izdvojili su se Džejkob Pulen sa 16, te Tejlor Smit i Ajzea Vajthed sa po 15 poena.

Mornar je nakon večerašnjeg neuspjeha na polovičnom učinku u grupi B (3-3), dok je Ulm na skoru 2-4. Podsjetimo, njemački tim dobio je i prvi međusobni meč protiv našeg predstavnika.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve