Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Eurokup: Plavi na terenu favorita, ali sa nadom u novi podvig

Podgoričani su, naime, samo jednom vezali dva poraza, protiv Mege i Venecije, 7. i 9. novembra prošle godine. Zbog toga su plavi u vrhu oba takmičenja, ABA ligi i Evrokupu

Pored problema sa povredama i korona virusom, kontinuitet je ono što obilježava dosadašnji tok sezone košarkaša Budućnosti.

Podgoričani su, naime, samo jednom vezali dva poraza, protiv Mege i Venecije, 7. i 9. novembra prošle godine. Zbog toga su ”plavi” u vrhu oba takmičenja, ABA ligi i Evrokupu.

Poređenja radi, Virtus, večerašnji rival (20.30 sati) u 12. kolu grupe B i jedan od favorita za trofej Evrokupa, u dva navrata je imao dva uzastopna poraza, Partizan takođe. Najtrofejniji tim takmičenja Valensija je ove sezone znala da izgubi tri puta uzastopno, a lider grupe B Gran Kanarija da upiše i četiri poraza u nizu…

To dovoljno govori o karakteru i kvalitetu izabranika Aleksandra Džikića, koji su na teške evropske poraze od Ulma i Valensije odgovorili važnim pobjedama u ABA ligi, u gostima protiv Igokee i kod kuće sa Cedevita Olimpijom…

Pred duel sa Virtusom, Džikić podsjeća da je to peta utakmica Budućnosti u posljednjih 15 dana, četvrta utakmica sa timovima koji učestvuju u Evrokupu, kao i treće gostovanje u posljednje četiri utakmice.

– Oba tima imaju povrijeđene igrače, naši domaćini su posljednjih šest utakmica igrali bez sjajnog igrača kao što je Teodosić, a nedostajao je i Harvi. Ipak, u tom periodu imaju 5-1, a njihov talenat je veoma dobro poznat svima. Iskusan i svestran su tim koji je veoma dobro treniran. Biće ovo važna utakmica za oba tima. Pokušaćemo da damo sve od sebe u ovom trenutku – rekao je Džikić, koji bi trebalo da računa na istu ekipu kao protiv Cedevita Olimpije, računajući i Zorana Nikolića, koji je u trećoj četvrtini nezgodno pao i udario glavom o parket, ali bez težih posljedica.

Pred ovaj duel, Budućnost ima skor 7-4, a Virtus, uz meč manje, 6-4. Podgoričani su u ”Morači” savladali Virtus 86:82, iako su gosti početkom drugog poluvremena vodili 52:41, pa će italijanski tim biti željan revanša. Za ”plave” će biti jako važna igra u odbrani, koja je popustila u posljednjim evropskim mečevima. Naime, Budućnost je u prvih šest kola prosječno po meču primala 70,5 poena, a u posljednjih pet je taj prosjek znatno veći – 87,8.

– Kako sam čudo od trenera i pojedinih saigrača, ulazimo malo ”sporije” u mečeve. Ali, znamo šta je u igri, koliko nas teški mečevi očekuju. Nadam se da će nam to dati dodatnu motivaciju da se pripremimo, izađemo na teren i upišemo neke velike pobjede – poručio je Kendrik Peri, novi plej Budućnost Volija, koji je debitovao za ”plave” protiv Cedevita Olimpije, a evropski debi će imati protiv Virtusa.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve