Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Eurokup: Dubljević i drugovi prejaki za Budućnost

Valensija je slavila ubjedljivo, pa je sada bolja i u međusobnom skoru od crnogorskog šampiona, koji je u prvom dijelu, u ''Morači'' slavio 71:70

Košarkaši Budućnosti upisali su novi neuspjeh u Eurokupu.

Nakon što ih je u prošlom kolu savladao Ulm, ”plavi” su večeras poraženi od Valensije 103:76 u ”La Fonteti” u 11. kolu drugog po rangu evropskog takmičenja.

Valensija je slavila ubjedljivo, pa je sada bolja i u međusobnom skoru od crnogorskog šampiona, koji je u prvom dijelu, u ”Morači” slavio 71:70.

Mnogo otvorenih šuteva promašila je Budućnost večeras, igrači su nervozno ušli u meč, a bilo je i mnogo praznih minuta, bez postignutih poena, naročito u prvom poluvremenu.

Budućnost je ravnopravan rival bila samo u prvoj četvrtini. U finišu prve i početkom druge dionice Valensija serijom 14:0, koju je inicirao Bojan Dubljević odlazi na 16 poena prednosti – 33:17. Bio je to period u kojem je Budućnost skoro tri i po minuta bila bez postignutog poena.

Nakon toga crnogorski šampion se malo trgnuo, nakon poena Vladimira Micova prišao na minus osam (36:28), ali je to bilo sve. Valensija pravi još jednu seriju, ovog puta 15:0 i odlazi na nedostižnih 23 poena prednosti – 51:28. U tom periodu ”plavi” su skoro četiri minuta bili bez postignutih poena.

U trećoj četvrtini domaći su imali maksimalnih 25 poena prednosti (59:34), Budućnost nije uspjela da priđe i na kraju je doživjela četvrti poraz u Evrokupu.

Najefikasniji kod Budućnosti bili su Džastin Kobs i Vladimir Micov sa po 15 poena. Vili Rid je ubacio 13 poena.

Kod Valensije, svi igrači, koji su bili na parketu upisali su se u strijelce, a najefikasniji je bio Rivero sa 15 poena.

U narednom kolu Podgoričani gostuju Virtusu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve