Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

EURO 2020: Kraljevska klasa u Minhenu

Belgija ili Italija zbog svega što su ove dvije selekcije prikazale u dasadašnjem dijelu Eura 2020, jasno je da se radi o najzvučnijem meču četvrtfinala, o finalu prije finala, o okršaju koji se ne propušta

Avanture po cijeloj Evropi polako se bliže kraju, Evropsko prvenstvo danas počinje da priča četvrtfinalne priče, a meč ”kraljevske klase” u ovoj fazi igraće se u Minhenu.

Belgija ili Italija zbog svega što su ove dvije selekcije prikazale u dasadašnjem dijelu Eura 2020, jasno je da se radi o najzvučnijem meču četvrtfinala, o finalu prije finala, o okršaju koji se ne propušta.

– Mislim da je zabava jedan od ključeva svakog posla, za nas u fud-balu još više, jer na kraju igramo utakmicu. Ukoliko se na kraju desi da smo postigli gol više od rivala, još bolje. Ali prije svega, važno je da uživamo u meču, poručio je selektor Italije Roberto Manćini.

”Azuri” su u sjajnom nizu, bez poraza su čak 31 utakmicu, a posljednjih 12 su dobili, uz samo jedan primljen gol. Ipak, čini se da će konačno imati rivala top klase.

– Romelu Lukaku je imao fenomenalnu sezonu kod nas u Italiji (24 pogotka i Skudeto sa Interom), poznajemo dobro i sve ostale njihove igrače i kada sve to znate, morate da imate veliko poštovanje prema toj selekciji, istakao je štoper Italije Đorđo Kjelini, koji se oporavio i vraća se u tim.

– Naravno da nam nije potreban dodatni motiv, jer u ovakvim mečevima adrenalin radi sve što je potrebno kada kročite na teren.

Imala je Belgija velikih generacija, tokom sedamdesetih i osamdesetih stizala do polufinala i finala velikih takmičenja, ali čini se nikada jaku kao posljednjih godina. Momci Roberta Martineza jedni su od velikih favorita da konačno odnesu neki od pehara u svoju zemlju, bez obzira što su večeras pod znakom pitanja zbog povreda majstori Kevin de Brujne i Eden Azar.

– Italija će biti naš najteži rival u posljednje vrijeme”, nema dilemu Torgan Azar, jedan od mnogih majstora u timu Belgije. “Njihov stil nam manje odgovora od onog koji gaji Portugal, dugo su bez poraza i biće zaista sjajan izazov za nas.

Belgija od 1980, kada je baš ispred tadašnjeg domaćina Italije izborila finale Eura, nije stizala do polufinala. S druge strane, Italija je samo jednom i to daleke 1968. bila šampion Evrope, a nakon toga je dva puta stizala do finala i gubila 2000. i 2012.

Ko će nastaviti da sanja nakon minhenske noći…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve