Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Engleska rival na startu kvalifikacija

Crna Gora će na startu turnira, sjutra u 18 sati na DG areni, igrati sa Engleskom.

Podgorica i Danilovgrad biće od sjutra do 17. oktobra domaćin turnira preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za fudbalere do 19 godina. Goran Perišić, selektor crnogorske reprezentacije, smatra da je grupa teška ali da će dati sve od sebe.

Crna Gora je u grupi sa  Austrijom, Engleskom i Velsom.

“Drago mi je da smo prvi put domaćini ovakvog kvalifikacionog turnira i da ćemo imati priliku da ugostimo tri jake selekcije. Dosta teška grupa, ali imamo svoj zacrtani plan, a to je da probamo da osvojimo jedno od prva dva mjesta. Biće teško, ali teren je jedino mjerilo. Pokušaćemo da damo sve od sebe”, rekao je selektor Perišić.

Crna Gora će na startu turnira, sjutra u 18 sati na DG areni, igrati sa Engleskom.

Perišić smatra da da je Engleska kvalitetna reprezentacija ali da će pokušati da iskoriste njene nedostatke.

“Pratili smo ih, igraju visok presing, dominantni su, fizički jaki, motorički, tehnički, kompletni su, kompaktni, brzi. Imaju i loše strane koje ćemo pokušati da iskoristimo. Želim da maknem pritisak sa igrača, želim da uživaju, da igraju i da daju maksimum. Prva utakmica je uvijek najbitnija. Engleska je favorit na papiru, ali pokušaćemo da se suprostavimo. Vjerujem da će doći publika, da budu vjetar leđa ovim igračima”, rekao je Perišić.

Turnir će, tri sata ranije u Danilovgradu, otvoriti duel Austrije i Velsa.

Crnogorsku selekciju 14. oktobra na Gradskom stadionu očekuje duel sa Austrijom, dok će joj tri dana kasnije na istom terenu rival biti Vels.

Elitnu rundu kvalifikacija izboriće dvije prvoplasirane selekcije, kao i najbolja trećeplasirana iz neke od 13 grupe.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve