Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Edberg: GOAT trka još nije gotova

''Gledajući statistiku, tu su trojica igrača koje ja smatram najboljim svih vremena. To je grupa koja zaslužuje veliki respekt. Istorijske knjige će svakako zabilježiti ko bude imao najviše slemova, ali svi znamo da su Federer, Nadal i Đoković ta trojica''

Nekada prvi teniser svijeta i dvostruki šampion Vimbldona Stefan Edberg je u intervjuu za “L’Ekip” pričao o velikim rivalima sjvetskog tenisa – Novaku Đokoviću, Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu.

Kako ističe, trka za najvećeg u istoriji još nije gotova.

“Ko je najbolji svih vremena? Trka još nije gotova. Gledajući statistiku, tu su trojica igrača koje ja smatram najboljim svih vremena. To je grupa koja zaslužuje veliki respekt. Istorijske knjige će svakako zabilježiti ko bude imao najviše slemova, ali svi znamo da su Federer, Nadal i Đoković ta trojica. Ima tu i igrača iz prošlosti, koje bih svrstao u tu grupu, svakako ne treba zaboraviti nekog poput Roda Lejvera”, kaže Edberg.

Mladi dolaze, ima ih mnogo koji obećavaju.

“Ima ih mnogo koji kucaju na vrata, tu su Zverev, Cicipas, Rud, Alkaras… Biće interesantno vidjeti ko će otići daleko, imamo i dalje te najstarije koji osvajaju slemove. Strpljivo čekamo, ali nadamo se skoro nekoj lijepoj promjeni”, istakao je Šveđanin.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve