Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Džikić: Nemam utisak da kod igrača nije postojala želja

Neočekivanim porazom od SC Derbija, košarkaši Budućnost Volija potvrdili lošu formu i ugrozili aktuelnu poziciju na tabeli

Napadački meč SC Derbija prethodnog vikenda u Beogradu protiv Crvene zvezde i ubačenih 84 poena protiv šampiona ABA lige i najbolje odbrane u regionalnom takmičenju, očigledno, nijesu bili dovoljno upozorenje za košarkaše Budućnost Volija. Ili je, pak, to rezultat loše forme u kojoj se nalazi ekipa Aleksandra Džikića nakon Fibinog „prozora“.

Kako god, zbog četiri poraza u posljednjih pet mečeva, a u odlučujućem dijelu sezone za što bolje pozicioniranje za plej-of, „plavi“ rizikuju da pokvare sve dobro što su uradili tokom prethodnog dijela sezone. Od trke za prva dva mjesta u ABA ligi i Evrokupu, Podgoričani su došli u situaciju da u preostalim mečevima moraju da strijepe za treće mjesto u oba takmičenja.

Posebno u regionalnom takmičenju, iako Podgoričani u borbi sa Cedevita Olimpijom sudbinu drže u svojim rukama zbog boljeg međusobnog skora (oba tima trenutno imaju po 14 pobjeda, ali Budućnost ima meč manje)…

– Moram da pogledam šta i kako dalje, koga imamo. Mislim da je, generalno, to u našim rukama, vidjećemo samo šta dalje – kaže Džikić.

Budućnost je neočekivano izgubila od SC Derbija (89:84), bez obzira na trenutnu formu. A tokom meča je u nekoliko navrata imala potrebno vođstvo i priliku da mirnije privede utakmicu kraju, posljednji put na sedam minuta prije kraja, pri vođstvu 70:63. Međutim, očajna igra u odbrani je pokvarila sve što su „plavi“ uradili u napadu, a to se posebno vidjelo na rezultatu 76:73 za Budućnost, na tri i po minuta prije kraja.

Tada je SC Derbi, za 40-ak sekundi, upisao devet poena iz dva duga napada (trojka Flečera Megija, koš i dodatno bacanje Kenana Kamenjaša nakon nesportskog faula Di Džej Silija, a zatim i koš i dodatno bacanje Erika Nila, a sve to nakon tri timska ofanzivna skoka) za preokret na 79:76 na dva minuta i 52 sekundi do kraja. To je bio znak da se meč neće dobro završiti za Budućnost, čiji igrači u tom finišu meča nijesu pokazali dovoljno želje i koncentracije da završe meč u svoju korist.

– Mislim da ne može da se prebaci igračima da nije postojala želja. To prosto nije moj utisak. Oni su na kraju bili spretniji, pritisak pobjede je bio na nama i oni su to iskoristili – ističe trener Budućnosti i dodaje:

– Nama ostaje dobro da popričamo poslije ovoga.

Na pitanje da li će biti i nekih rezova, Džikić kaže će se „razmišljati“.

– Vidjećemo, razgovaraćemo, analiziraćemo… Povlačićemo dalje poteze – rekao je Džikić.

Jedinu pobjedu u prethodnih pet mečeva Budućnost ne ostvarila na evropskoj sceni, kod kuće protiv Promiteasa. A već u srijedu “plavih” gostuju španskoj Gran Kanariji, koja sa Valensijom dijeli prvo mjesto u grupi B Evrokupa (po 11 pobjeda i četiri poraza).

– Neprijatno putovanje, protiv tima koji nas je pobijedio ovdje. Idemo da pokušamo da odigramo što bolje – zaključio je Džikić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve