Utorak, 25 Juna, 2024
Rubrika:

Džikić: Najvažnije je da je Danilo bezbjedno, treniramo bez pola centarske linije

Upisana su dva trijumfa, a u nedjelju počinje sezona u ABA ligi duelom protiv FMP-a u ''Morači''. Podgoričani su imali mnogo problema oko sastava, ali izvukli su maksimum iz posljednjeg dijela priprema

Iza košarkaša Budućnosti su dvije pripremne utakmice sa ruskim Avtodorom.

Upisana su dva trijumfa, a u nedjelju počinje sezona u ABA ligi duelom protiv FMP-a u ”Morači”.

Podgoričani su imali mnogo problema oko sastava, ali izvukli su maksimum iz posljednjeg dijela priprema.

– Naš plan je bio da u periodu od 8. do 17.9. odigramo četiri kontrolne utakmice, sa Borcem, Mornarom i dvije utakmice u Beogradu protiv Avtodora, učesnika VTB lige. Međutim, događale su se stvari koje prosto nemamo pod kontrolom. Prvo je otkazana utakmica protiv Čačana (njihovi problemi sa COVID-19), potom se desilo sve to što se desilo sa Danilom Nikolićem, što nas je potpuno izbacilo iz ritma i fokusa, rekao je trener Aleksandar Džikić.

– Ipak smo odigrali vrlo takmičarski meč sa Baranima, na kojoj su po prvi put nastupali i Rid i Zoran Nikolić, naravno u vrlo limitiranim periodima. Nažalost, na utakmice u Beogradu smo otišli bez centarske trojke Vajli – Nikolić – Nikolić, jer je Zoran poslije Bara ponovo van stroja, zbog zdravstvenih problema je van ekipe. Igramo i treniramo bez pola centarske linije i to nije dobro. Na utakmicama pokušavamo da nađemo najbolje načine da nadoknadimo one koji su van stroja, i neki od igrača plaćaju danak tome što igraju van svojih osnovnih pozicija, kako u napadu tako i u odbrani, dodao je Džikić.

Očekuje da se ekipa polako kompletira, uz naravno očekivani izostanak Danila Nikolića.

– Nadamo se da će se Zoran Nikolić vratiti treningu tokom sljedeće sedmice. Vajli trenira individualno, čekamo na zeleno svijetlo kako bi započeo sa kontakt protokolom. Što se tiče Danila, najvažnije je da je sada bezbjedno. Znamo da želi da se vrati što prije i priključi svojim saigračima, zaključio je Džikić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve