Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Dupla kruna za Mladost iz Bijele

Mladost i Akvatik Verde imali su isti broj bodova na kraju - po 13, a Mladost je do trofeja došla zbog bolje gol razlike

Vaterpolisti Mladosti iz Bijele – dječaci rođeni 2012. godine i mlađi – osvojili su Kup Crne Gore nakon dva uzbudljiva turnira.

Mladost i Akvatik Verde imali su isti broj bodova na kraju – po 13, a Mladost je do trofeja došla zbog bolje gol razlike.

Prvi turnir završnice odigran je u Bijeloj od 21. do 23. jula.

Na tom turniru, Mladost je ostvarila svih pet pobjeda – protiv Nikšića 15:4, Budve 10:9, Jadrana 8:2, Budućnosti 11:3, a u finalu je rezultatom 8:5 savladala Akvatik Verde.

Drugi i završni turnir odigran je minulog vikenda u Podgorici, a domaćin je bio Akvatik Verde, koji je na svom bazenu, takođe, ostvario maksimalan skor.

U finalu se revanširao ekipi Mladosti – slavio je 5:3, prethodno je savladao Nikšić 17:3, Jadran 12:5, Budvu 6:5 i Budućnost 10:3, ali nije bilo dovoljno da “preotme” pehar.

Treće mjesto pripalo je ekipi Budve sa deset bodova poslije dva turnira, četvrta je bila Budućnost sa osam, peti Primorac sa šest, šesti Jadran sa četiri, a sedmi Nikšić sa dva boda.

Tako je Mladost kompletirala duplu krunu, jer je u maju proslavila i titulu šampiona Crne Gore u ovom uzrastu, maksimalnim skorom od deset pobjeda. Drugo mjesto u šampionatu, baš kao i u Kupu, pripalo je Akvatik Verdeu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve