Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Dragan Vujović: Kad ti veliki Pele kaže Majstore

Čuveni Brazilac igrao je za Kosmos prije Vujovića, a rivali su bili na jednoj revijalnoj utakmici

U velikom intervjuu koji je dao Anteni M, u maju 2021. godine, legendarni crnogorski fudbaler Dragan Guzo Vujović, se između ostalog prisjetio i druženja sa jednim od najboljih fudbalera svih vremena Peleom, koji je juče preminuo u 82. godini života.

Podsjećamo na taj dio intervjua Anteni M, koji kompletan možete pogledati u rubrici FK Budućnost, namijenjenoj legendama podgoričkog kluba.

Čuveni Brazilac igrao je za Kosmos prije Vujovića, a rivali su bili na jednoj revijalnoj utakmici.

Tog dana nastala je čuvena fotografija na kojoj su Pele, naš Vujović i Franc Bekenbauer (tih godina takođe fudbaler Kosmosa), а čuvena je anegdota da je Kralj fudbala poslije meča prišao crnogorskom asu, potapšao ga i kazao mu: ,,Majstore…“.

,,Sa Peleom se ne može niko porediti. Imao sam sreću da igram protiv njega u meču starog i novog Kosmosa. Iako je bio veteran, vidjelo se njegovo majstorstvo, mogao je da se nosi sa mlađim igračima. Bio je ,,čudovište“ od igrača i jednostavan čovjek. Poslije te utakmice nas nekoliko je imalo cjelodnevno druženje po njujorškim lokalima. Bio je prostodušan čovjek, a veliko ime. Poslije njega, oni koji su se dokazivali na neke druge načine… meni se to nije sviđalo. Mada, ne možemo reći da Maradona nije bio super igrač, Platini je bio dobar, ali ni blizu Pelea. Prije mene u Americi je bio i Johan Krojf, koji je takođe bio čudo od igrača i preteča ovog modernog fudbala…“

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve