Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Đuričković: Imamo veliki motiv, vjerujem u prolazak Budućnosti

Budućnost je prije dva dana eliminisala Atletik Eskaldes (3:0) i rutinski došla do trijumfa, ali je u finalu očekuje mnogo teži protivnik, koji ih je prošle godine eliminisao u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Fudbaleri Budućnosti su preskočili prvu prepreku u pretkvalifikacijama Lige šampiona, a sjutra (21) ih u Rejkaviku na Islandu očekuje meč protiv starog znanca  Brejdablika za plasman u prvo kolo kvalifikacija za najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Budućnost je prije dva dana eliminisala Atletik Eskaldes (3:0) i rutinski došla do trijumfa, ali je u finalu očekuje mnogo teži protivnik, koji ih je prošle godine eliminisao u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

“Imali smo dug put do Islanda, odigrali korektnu utakmicu u polufinalu protiv prvaka Andore i u finale ulazimo sa velikom željom da nastavimo put u Ligi šampiona. Svi se držimo zajedno, vjerujemo u trijumf i nadamo se da ćemo obradovati sve naše navijače”, poručio je vezista Miomir Đuričković za klupski sajt.

Brejdablik je prvak Islanda, nalazi se u takmičarskom ritmu, a nakon 13 kola je na 3. mjestu sa deset bodova manje od prvoplasiranog Vikingura.

“Brejdablik poznajemo odlično, znamo da su fizički izuzetno spremna ekipa, kao i da su tehnički poktovan tim. Najveća prednost rivala je što je gro igrača dugo godina zajedno, što znači da se dobro poznaju”

Brejdablik je u polufinalu lako izašao na kraj sa Tre Peneom (7:1).

“Gledali smo Brejdablik i protiv Tre Penea, analizirali i neke prethodne utakmice, znamo da ćemo imati svoje šanse. Treba da budemo disciplinovani i odgovorni u defanzivi, a vjerujem da imamo brzinu i snagu u ofanzivnom dijelu da riješimo utakmicu. Svi znamo da smo ovdje na Islandu nesrećno izgubili prošle godine od Brejdablika nakon dva crvena kartona, a to nam daje još veći motiv da slavimo i nastavimo da se takmičimo u kvalifikacijama za Ligu šampiona”, jasan je Đuričković.

Đuričković je bio strijelac u polufinalu protiv Eskaldesa.

“Srećan sam zbog gola, ali još više zbog visokog trijumfa ekipe, jer ubjedljiva pobjeda uvijek pozitivno utiče na samopouzdanje ekipe. Imamo ogromnu želju i motiv, sa nestrepljenjem čekamo finale i vjerujem da ćemo utakmicu sa Brejdablikom riješiti u svoju korist”, poručio je Miomir Đuričković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve