Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Đer apsolutni favorit protiv Budućnosti

Đer je trenutno jedna od najkvalitetnijih ekipa na Starom kontinentu, ima i kvalitet i iskustvo, tako da je u sezonu je ušao sa namjerom da osvoji novu titulu.

Rukometašice Budućnosti danas gostuju u Mađarskoj ekipi Đera koja je u svojoj istoriji šest puta bila šampion Evrope, a i ove sezone je u krugu favorita za najviši plasman.

Budućnost j u prve tri utakmice Lige šampiona zabilježila dva ubjedljiva poraza i pobjedu Savehofa.

Ipak, trenutni kvalitet je na strani domaćina tako da se zbog toga pred meč u “Audi areni” (16 časova) pitanje pobjednika ne postavlja.

Naš i mađarski šampion su kroz istoriji vodili velike borbe, a čak tri puta su igrali i finala evropskih kupova, odnosno meč za evropski trofej, u tim utakmicama je 2:1 za Budućnost.

“Čeka nas ozbiljan posao, protiv tima koji ima praktično dvije postave. Važno je da u meč uđemo rasterećeno, da djevojke protiv sjajnih igračica unaprijede svoju igru, da se podižu i vide koliko još i šta moraju da rade”, rekla je Bojana Popović.

Đer je trenutno jedna od najkvalitetnijih ekipa na Starom kontinentu, ima i kvalitet i iskustvo, tako da je u sezonu je ušao sa namjerom da osvoji novu titulu.

“Igraćemo onoliko koliko nam dozvoli rival. To je jasno, jer ima ogroman broj sjajnih igračica. Đer može da igra dva meča zaredom. Mogu djevojke da “ginu” 60 minuta, ali one će izmjenama da nas umaraju, da drže visok ritam, koji je teško pratiti. Jednostavno je – potrebno je da budu hrabre, da se opuste i igraju, jer nemamo šta da izgubimo”, poručila je šefica stručnog štaba Budućnosti.

“Kroz istoriju Đer i Budućnost su odigrali ukupno 27 utakmicama u evropskim takmičenjima. Đer je 20 mečeva riješio u svoju korist, četiri meča su završena neriješeno, a tri pobjedama našeg šampiona.

Od te tri utakmice dvije su Budućnosti donijele trofej – 20. maja 2006.godine, dan pred referendum, Podgoričanke su u revanšu Kupa pobjednika kupova u Mađarskoj slavile 26:23, nakon 25:25 u “Morači”, a 13. maja 2012. osvojile dugo čekanu titulu prvaka Evrope zahvaljujući većem broju postignutih golova u gostima, jer su pred svojim navijačima slavile 27:25 nakon 27:29 u Vespremu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve