Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Dinamu dupla kruna u Hrvatskoj

Nakon osvojenog prvenstva fudbaleri Dinama su slavili i u hrvatskom kupu, poslije 0:0 u prvom meču odigranom u Zagrebu, u revanšu je bilo Rijeke 3:1 (2:0).

Fudbaleri zagrebačkog Dinama pobjednici su Kupa Hrvatske nakon što su u revanš utakmici na Rujevici slavili protiv Rijeke s 3:1. Na taj način “modri” su osvojili duplu krunu i na sjajan način završili veoma turbulentu sezonu.

Nakon osvojenog prvenstva fudbaleri Dinama su slavili i u hrvatskom kupu, poslije 0:0 u prvom meču odigranom u Zagrebu, u revanšu je bilo Rijeke 3:1 (2:0).

Dinamo je tako 17. puta osvojio Kup, a osam puta je najbolji bio Hajduk, dok je Rijeka nakon poraza u revanšu ostala na šest trofeja.

Dinamo je prije ovosezonskog slavlja prethodni put bio pobjednik Kupa 2021. godine, a u posljednjih šest sezona Dinamo, Hajduk i Rijeka su ravnomjerno podijelili osvajanje Kupa, svaka ekipa po dva puta bila najbolja.

Veliki korak prema osvajanju Kupa Dinamo je napravio u prvih 45 minuta kada je došao do dva gola prednosti.

Nakon lijepe akcije gosti iz Zagreba su poveli u 28. minuti kada je Petar Sučić pogodio suprotniugao. U 42. minuti Dinamo je povećao prednost pošto je s vrha šesnaesterca bio precizan Martin Baturina.

Zbog pravila gola u gostima u Rijeci su se u nastavku nadali ogleda, pošti su joj trebala čak tri pogotka kako bi stigla u prednost, ipak, Dinamo je lakoćom čuvao prednost.

image

U drugom poluvremenu se igralo vrlo nervozno i žestoko s obje strane. Prave prilike su bile rijetkost, a sve je zaključeno u 82. minuti kada je Dinamo postigao i treći gol. Sjajnu asistenciju je uputio Petković, a Marko Bulat je povisio na 3:0.

U sudijskoj nadoknadi Rijeka je postigla počasni pogodak nakon što je  u 92. minutu iz slobodnog udarca konačni rezultat postavio Toni Fruk.

 

 

 

 

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve