Subota, 11 Maja, 2024
Rubrika:

DERBI BEZ POBJEDNIKA: Glavne role Despotovića i “Varvara”

Dečić nakon ove utakmice i 29. odigranih kola ima 54 boda, Budućnost je druga sa 51, dok je Sutjeska treća sa 49 bodova.

Fudbaleri Dečića i Budućnosti odigrali su blijedu fudbalsku utakmicu, pa je derbi dvije vodeće ekipe 1. Merdianbet CFL završen bez pobjednika, a najviše koristi imala Sutjeska koja je sada potpuno u trci za titulu.

Meč su obilježili navijači Budućnosti koji su zbog ubacivanja baklji i petardi u teren napravili prekid od 55 minuta sredinom prvog poluvremena i napadač aktuelnog šampiona Đorđije Despotović fantastičnim golom za izjednačenje.

Dečić je poveo u 10. minutu iz prve ozbiljnije akcije na utakmici i mnogi su tada povjerovali da će prisustvovati goeadi i otvorenoj utakmici na obje strane, ali tako nije bilo.

Nakon duga lopta sa polovine domaćina, štoper Budućnosti Sekulović je neobjašnjivo ispao iz igre, Božović je ostao sam i krenuo prema golu aktuelnog šampiona, lažnjakom se oslobodio Sekulovića i kao na tacni poslužio Bojana Matića. Bivši napadač Partizana je bio neumoljiv i osmi put ovog proljeća zatresao protivničku mrežu, za vođstvo domaćina na DG areni.

Budućnost je mogla da izjednači već u narednom napadu nakon primljenog gola, ali je golman Nikić odbranio udarac Ivanovića.

Nakon vodećeg gola Dečić se zadovoljio stečenom prednosti, a u igri koja nije mnogo pružala zadovoljstva navijačima na tribinama i pored tv ekrana, uzbuđenje su ponudili navijači Budućnosti “Varvari” sredinom prvog poluvremena.

Navijači Budućnosti su počeli sa ubacivanjem predmeta na teren, petardi, dimnih bombi koje su padale u neposrednoj blizini aktera i postojala je mogućnost da neko od njih bude povređen.

Nakon četiri minuta konsultacija sa delegatom utakmice sudija Miloš Savović je oba tima poslao u svlačionicu i insistirao da se dio tribine sa navijačima Budućnosti isprazni.

Petar Grbić je molio navijače da prekinu sa neredima: “Nemojte to da radite, napravićete još veći haos”, kazao je “Varvarima” napadač Budućnosti.

Nakon prekida Budućnost je bila bolji tim, ali su to bili uglavnom jalovi napadi bez konkretnih rješenja u završnici akcija.

I u drugom poluvremenu Budućnost je bila aktivnija i bolja, a do izjednačenja je stigla u 63. minutu.

Despotović je primio loptu na 20-tak metara od gola Dečića i lijevom nogom poslao u desni ugao gola domaćina za izjednačenje na 1:1, ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat derbija.

Do kraja utakmice tim Milorada Pekovića sačuvao je tri boda prednosti na vrhu, sedam kola prije kraja, a sačuvao je i bolji međusobni skoro koji će se gledati ako timovi budu izjednačeni na tabeli.

Dečić nakon ove utakmice i 29. odigranih kola ima 54 boda, Budućnost je druga sa 51, dok je Sutjeska treća sa 49 bodova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve