Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Crvena zvezda opet prijeti

Sada opet prijete, opet neće da igraju, oni će da odrede pravila takmičenja i vrijeme odigravanja utakmica, ili neće igrati finale. I ne treba da igraju, neka jednom budu dosljedni i od riječi i pokažu dostojanstvo o kojem pričaju decenijama, a nikad ga imali nisu!

Piše: Stanko Radulović

Po starom oprobanom receptu pred svako takmičenje, pred svaku važnu utakmicu, pred svaki derbi ili finale Crvena zvezda počinje sa prijetnjama i ucjenama, sa pritiscima i uvredama za sve koji bi trebali da igraju protiv njih, da sude ili na bilo koji način učestvuju u takmičenju u kojem ona misli da ima jedino pravo da odlučuje baš o svemu.

Tako je Crvena zvezda, bolje rečeno KK Saopštenje, još jednom zatalasala srpsku i regionalnu javnost svojim ”produhovljenim stavovima i mislima iz kojih proizlazi sva mudrost ovog svijeta”.

Crvena zvezda je obavjestila svekoliku zvezdašku, srpsku i regionalnu javnost da ona neće pristati na odigravanja finala ABA lige kad to odrede organi Regionalne lige, već isključivo kad to njoj bude prikladno i kad Crvena zvezda poželi da odigrava finale plej-ofa, je oni su ozbiljan klub.

“Pošto kao ozbiljan klub nemamo namjeru da čekamo nedjeljama i nedjeljama kako bi odigrali finale koje je trebalo u normalnim okolnostima da bude okončano prije najmanje mjesec dana (i nije bilo razloga da tako ne bude), okrećemo se i zbog interesa nacionalnih timova Srbije takmičenju koje nam je kao srpskom klubu izuzetno važno”.

I nije važno što se godinama kalendar takmičenja prilagođavao obavezama i željama Crvene zvezde u Evroligi i što je po zahtjevu Crvene zvezde prošle godine promjenjen u posljednji čas sistem takmičenja u KLS, a još manje je važno što je ove godine neko drugi imao više evroligaških obaveza od ucvjeljene mezimice predsjednika svega i svačega u Srbiji.

Crvena zvezda neće da igra finale Regionalne lige jer će da se posveti utakmicama u KLS koje su njoj jako važne. U čemu je onda problem?

Može Crvena zvezda da se posveti KLS i ne mora da igra finale plel-ofa, niko je na to ne može natjerati ako neće, ali ne treba onda da svima ostalima prijeti i da ucjenjuje, jer postoje klubovi koji za razliku od nje imaju čvrste stavove i dostojanstvo i ne pristaju na ucjene.

Prošle godine je Crvena zvezda ucijenjivala, i godinama prije toga je pisala saopštenja, za razliku od Partizana koji je prošle sezone izašao sa saopštenjem da neće igrati plej-of KLS ukoliko se ne ispoštuje sistem takmičenja i nije igrao. Ne igrao ni ove sezone.

Nebojša Čović je tada ucijenio srpske klubove da se odreknu u posljednji čas učešća u KLS i da se krene od plej-ofa u kojem se računa plasman ostvaren u ABA ligi kao da se igrala KLS, kako bi Crvena zvezda imala prenost domaćeg parketa i o tituli odlučivali blizanci (FMP 1 i FMP 2).

Partizan je održao obećanje, nije ucjenjivao, nije igrao pod uslovima koje je izdiktirao Čović, a Crvena zvezda se zarekla u novembru da neće igrati finale Kupa Srbije ako Partizan ne bude kažnjen. Čvrsto su ljudske veličine predvođene Čovićem obećale da neće igrati kup takmičenje ni po koju cijenu i slagali. Nije im prvi put.

Sada opet prijete, opet neće da igraju, oni će da odrede pravila takmičenja i vrijeme odigravanja utakmica, ili neće igrati finale. I ne treba da igraju, neka jednom budu dosljedni i od riječi i pokažu dostojanstvo o kojem pričaju decenijama, a nikad ga imali nisu!

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Filip
01.06.2023-15:44 15:44

Buducnosti ni narko bos Bokan ne pomazee… Procesljajte malo Buducnost i njihov menadzment. A zvezdi mozete da popusite samo

JovoZ
01.06.2023-16:31 16:31
Reply to  Filip

Umjesto argumenata, vaši komentari odišu samo mržnjom, lažima i ogavnim primitivizmom,

Mile JNA
01.06.2023-15:46 15:46

Uuuuh, nisam mogao ni da pretpostavim da će onih +78 toliko da zabole!