Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Crnogorski stručnjak odveo Baskoniju u plej in Evrolige: Duško Ivanović ispred Obradovića

Crnogorski stručnjak Duško Ivanović, koji je na početku sezone vodio Crvenu zvezdu, otežao posao Partizanu

Crnogorski stručnjak Duško Ivanović, koji je na početku sezone vodio Crvenu zvezdu, otežao posao Partizanu.

Baskonija je sinoć zabilježila jednu od najbitnijih pobjeda u sezoni – tim Duška Ivanovića savladao je Real Madrid (95:91) na gostovanju i tako obezbijedio sebi mjesto u doigravanju. Kroz plej-in će baskijski predstavnik pokušati da se domogne plej-ofa, a odmah nakon meča u Madridu oglasio se i Duško Ivanović.

Stručnjak koji još jednom bilježi odlične rezultate na klupi španskog tima istakao je da pobjeda nad Real Madridom mora da bude podsticaj njegovom timu. Nada se Ivanović da su košarkaši sada vidjeli da mogu da igraju i protiv najboljih timova na kontinentu.

“Ovi igrači zaslužuju da budu u plej-onu. Pokazali su da imaju kvalitet i da mogu da igraju protiv svakog. Ovo mora da bude jedan podsticaj, da više vjerujemo u sebe”, rekao je iskusni crnogorski stručnjak koji je nakon odlaska iz Crvene zvezde po četvrti put u karijeri sjeo na klupu Baskonije.

Na taj način je crnogorski stručnjak nadmašio direktnog konkurenta sa početka sezone ekipu Partizana trenera Željka Obradovića koji iako po budžetu bogatiji klub od Baskonije još nije izborio plasman u narednu rundu i male su šanse da će to učiniti.

Da je Baskonija izgubila u Madridu, morala bi u posljednjem kolu da savlada Virtus, a ovako je drama izbjegnuta jednu rundu prije kraja ligaškog dijela takmičenja. Španski tim je imao mnogo problema, uspona i padova protiv trenutno najboljeg tima u Evropi, ali će se na kraju pamtiti samo pobjeda!

Normalno je da imate uspone i padove, protiv protivnika takvog kvaliteta, ali imali smo jasnu predstavu o tome kako želimo da igramo. Htjeli smo da nametnemo ritam, nismo u tome uspjeli u prvoj četvrtini jer je Real igrao dobro, a izgubili smo i šest vezanih lopti. U drugom poluvremenu smo imali jasne opcije u napadu, a naša odbrana je napredovala”, zaključio je Ivanović.

Podsjećamo, Baskonija je pobjedom jedno kolo prije kraja ligaškog dijela obezbijedila mjesto u doigravanju, pa ostaje samo da se vidi ko će biti posljednji učesnik plej-ina ove sezone. Veće šanse ima Efes koji u poslednjoj rundi čeka Crvenu zvezdu, dok će kiks turskog tima pokušati da iskoristi Partizan i pobjedom nad Valensijom u Beogradu izbori doigravanje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve