Ponedjeljak, 17 Juna, 2024
Rubrika:

Crna Gora nokautirana od Češke

Izabranici Miodraga Radulovića bili su gotovo u cijeloj utakmici u podređenoj ulozi protiv Čeha i potpuno zasluženo su gosti slavili, a njihov trijumf mogao je biti i ubjedljiviji.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je večeras u prijateljskoj fudbalskoj utakmici od Čečke na stadionu po Goricom sa 4:1 (1:0).

Izabranici Miodraga Radulovića bili su gotovo u cijeloj utakmici u podređenoj ulozi protiv Čeha i potpuno zasluženo su gosti slavili, a njihov trijumf mogao je biti i ubjedljiviji.

Češka je od starta utakmice bila mnogo bolji rival i bilo je samo pitanje trenutka kada će naša odbrana da poklekne, pošto su se šanse pred našim golo ređale.

Gosti su poveli u 28.minutu, Černi je poslao loptu do Dudera, koji je centrirao, Hitli ostavljen sam u srcu kaznenog psrostora neometano šiutirao glavom u donji desni ugao Šarkića.

Tek u finišu Crna Gora je imala polušansu, ali je šut Jankovića u 42.minutu izblokiran, tako da se na poluvrijeme otišlo sa 1:0 za goste.

Ništa se nije mijenjalo ni u drugom poluvremenu, Čaška je igra,a Crna Gora uglavnom statirala i iz takve slabe i bezidejne igre stiglo se do 0:2.

Sadilek je izveo slobodan udarac sa 20-tak metara i pogodio našu mrežu preko živog zida, u lijevu stranu našeg gola. Nije to bio tako precizan, a ni snažan šut Sadileka, ali je Šarkić bio loše postavljen, nije čak ni reagovao i Česi su poveli 2:0.

Tek tada je naša selekcija krenula nešto agresivnije, ali je gol postigla na individualni kvalitet Dritona Camaja, koji ne na vrhu šesnaesterca prihvatio loptu, malo pomjerio u desno i fantastičnim udarcem pogodio suprotni (lijevi) ugao eškog gola za obećavajućih 1:2., igrao se 67. minut.

Ponadali su se malobrojni navijači na tribinama stadiona pod Goricom da bi naši reprezentativci mogli do još jednog gola, ali su umjesto toga gosti postigli još dva.

U 76. minutu Češka nakon gola Provoda ponovo ima dva gola prednosti i već tada je bilo jasno da ćemo doživjeti još jedan poraz od njih. Naime, Zima je ušao u kazneni prostor, asistirao, a Provod bio sam na oko pet metara.

“Ne zabrinjava toliko poraz od Češke, ovo je prijateljska utaklmica i dobra prilika da provjerimo neke igrače koji kandiduju za reprezentaciju. Bitno je da budemo na nivou i pobijedimo kad treba u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo”, kazao je poslije utakmice Stevan Jovetić, koji danas nije igrao.

Konačan rezultat u 85, minutu postavio je Hložek za ubijedljiv i više nego zaslužen poraz izabranika Radulovića, koji je i za ovaj ciklus kvalifikacija dobio povjerenje FSCG, iako je svojim radom pokazao da nema kvalitet.

Nije Crna Gora igrala u najjačem sastavu, ali nije ni Češka, pa je i takva bila klasa za našu selekciju koja je igrom daleko i od drugog ranga evropskog kvaliteta.

Večerašnja predstava pod Goricom pokazuje da je plasman na neko od velikih takmičenja daleko nekoliko svjetslosnih godina i da ne treba mnogo očekivati od nastavka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na koje se može otiči samo nekim čudom, a čuda se rijetko dešavaju, pogotovo u fudbalu.

“Ovo mi je najljepši i najdraži gol u karijeri. Mislim da smo igrom u drugom poluvremenu zaslužili bolji rezultat”. kazao je Driton Camaj, strijelac najljepšeg gola na utakmici.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve