Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Cicipas: Loptice su krive za povrede

Po riječima proslavljenog Grka, finaliste Australijan opena, aktuelne ''Danlop'' loptice koje se već mjesecima koriste na takmičenjima su razlog za brojne povrede tenisera

Stefanos Cicipas javno je apelovao da se promijeni izbor loptica sa kojima se igra na teniskim turnirima na betonskoj podlozi.

Po riječima proslavljenog Grka, finaliste Australijan opena, aktuelne ,,Danlop“ loptice koje se već mjesecima koriste na takmičenjima su razlog za brojne povrede tenisera. Cicipas je istakao da se sa njim slaže veliki broj igrača.

– Mislim da je ove godine ta promjena u vezi sa lopticama nešto o čemu se dosta razgovaralo među igračima. Loptice bi trebalo da ostanu iste na većini turnira, posebno na onim na brzim podlogama. To ide u korist igračima i štiti nas od povreda. Čuo sam komentare drugih igrača o lopticama početkom godine i to je sve imalo značajnog uticaja na ramena, zglobove ruku i ruke uopšte. Mislim da otuda dolazi i moja povreda – rekao je Cicipas.

Od sredine zime Atinjanin se muči sa povredom ramena, a od Australijan opena ostvario je samo jednu pobjedu na mečevima, uz dva poraza.

Poručio je da se nada da će na mastersu u Majamiju igrati neopterećen bolom, što nije bio slučaj na mastersu u Indijan Velsu prošle sedmice.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve