Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Čempionšip: Ovakvi incidenti ne smiju više da se ponavljaju

Griliš je svoju osvetu pronašao u 67. minutu, kada je postavio gol za konačnih 1:0 i još jednu pobedu u derbiju.

Kapiten Aston Vile Džek Griliš napadnut u devetom minutu “Second city” derbija protiv Birmingema, kada je navijač domaćih istrčao na teren i udario ga s leđa. Reakcije poslije incidenta stižu iz Čempionšipa, ali i iz tabora velikih rivala.

Foto: Sportklub.rs

Griliš je svoju osvetu pronašao u 67. minutu, kada je postavio gol za konačnih 1:0 i još jednu pobjedu u derbiju.

Policija Zapadnog Midlendsa je pola časa nakon napada saopštila da je napadač priveden, a naknadno će biti saopšteno na koji način će napadač biti kažnjen.

Iz Čempionšipa poručuju da takvi incidenti ne smiju da se ponove na terenima širom Engleske.

“To je situacija u kojoj nijedan fudbaler ne smije da se nađe. Oni koji se nalaze na terenu i pokušavaju da daju gol, moraju u svakom trenutku da budu sigurni da ih niko u tome neće spriječiti i povrijediti ih. Dok se ne saopšti zvanična kazna koja će biti izrečena napadaču, na nama je da u budućnosti garantujemo sudijama, fudbalerima i stručnim štabovima svih ekipa da će biti apsolutno bezbjedni na terenu tokom utakmice”, navodi se u saopštenju Čempionšipa.

Povodom nemilog događaja saopštenje su izdali i čelnici Birmingema.

“Oštro osuđujemo ponašanje pojedinca koji je napravio problem. On će biti suspendovan sa našeg stadiona do kraja života. Takođe, klub će podržati svaku vrstu kazne koja će biti izrečena napadaču. Takvim događajima nema mesta u fudbalu i kompletnoj društvenoj zajednici”, navodi se u saopštenju Birmingema.

https://twitter.com/AVFCOfficial/status/1104743895659958274

Oglasila se i treća strana. Iz Aston Vile kažu da je sada najvažnije da svi shvate ozbiljnost problema.

“Lokalna rivalstva su dio ove igre. Bilo kako bilo, sigurno smo da i naši prijatelji iz Birmingema shvataju važnost ovog problema, ne samo za fudbal, nego i za cijelo društvo”, stoji u saopštenju Vile.

Ovom pobjedom Vila je pretekla na tabeli Birmingem i sada su na devetom mjestu.

Birmingem nije slavio protiv Vile u ligaškim utakmicama već 14 godina, a Aston Vila je trijumfovala i u prvoj utakmici sezone na svom terenu, u novembru, rezultatom 4:2.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve