Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Bundesliga: Bajern demolirao Bohum, minimalac Augsburga protiv Menhengladbaha

Nakon što su na ''Kamp Nouu'' isprašili Barselonu, fudbaler Bajerna danas su se lako obračunali s Bohumom, čiji golman je u čak sedam navrata morao da vadi loptu iz vlastite mreže

Fudbalerii Bajerna ne znaju stati. Jednostavno, nijesu željeli da povuku ručnu protiv Bohuma do posljednjeg zvižduka, pa su slavili sa čak 7:0.

Nakon što su na ”Kamp Nouu” isprašili Barselonu, fudbaleri Bajerna danas su se lako obračunali s Bohumom, čiji golman je u čak sedam navrata morao da vadi loptu iz vlastite mreže

Počelo je majstorijom Sanea iz slobodnjaka u 17. minuti, a u 27. minuti je isti igrač u ulozi asistenta, dok je ovaj put Kimih strijelac. U 32. minuti Gnabri je povisio na 3:0.

Prije odlaska na odmor još jedan gol za”bavarce” i to nakon što je Lampropulos nesretno loptu poslao u vlastitu mrežu.

Levandovski, Kimih još jednom te Čupo-Moting su u nastavku meča dokrajčili nemoćne goste. Bajern je sa 13 bodova novi lider, barem privremeno, dok je Bohum ostao u opasnoj zoni sa samo tri boda na kontu.

U sjenci ove utakmice još nekoliko njih. Augsburg je pobijedio Borusiju Menhengladbah s 1:0, dok su bez golova okončani dueli Mainc – Freiburg i Arminia – Hofenhajim.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve