Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Bugarska mora pasti u Podgorici

Ni blijeda igra u Kaunasu, kojom je naša selekcija bila u podređenom položaju u odnosu na Litvaniju, nije navela Miodraga Radulovića da podnese neopozivu ostavku i ostavi se posla koji mu očigledno baš i ne ide najbolje.

Nakon remija protiv Litvanije reprezentacijaq Crne Gore došla je u nezavidnu situaciji, iako još nije izgubila sve šanse za plasman na Evropsko prvenstvo, iako to sada izgleda kao nemoguća misija.

Ni blijeda igra u Kaunasu, kojom je naša selekcija bila u podređenom položaju u odnosu na Litvaniju, nije navela Miodraga Radulovića da podnese neopozivu ostavku i ostavi se posla koji mu očigledno baš i ne ide najbolje.

Poslije petog kola u grupi, odnosno četiri odigrane utakmice Crna Gora nije matematički ostala bez šansi za plasman na Evropsko prvenstvo, ali više prostora za kiks nema.

Bugarska je prvi rival i ona mora pasti u nedjelju u Podgorici ukoliko se želi sačuvati nada u plasman na šampionat Starog kontinenta.

Tradicija bađ i nije naklonjena “sokolovima” pošto nikada Bugarsku nijesu pobijedili u Crnoj Gori, ali ovog puta je to imperativ.

Tri tri remija 2008, 2011, 2019, u prethodna tri meča pod Goricom nisu obećavajući, ali tradicije postoje da bi se rušile, pa tako i ovj bi u nedjelju morao doći kraj.

“Prva utakmica s Bugarskom koju smo igrali u martu bila je mnogo teška, minimalno smo pobijedili. Oni su dosta namučili i Srbiju koja je takođe kvalitetna ekipa, ispustili su pobjedu u samom finišu. Biće izuzetno teško, mnogo teže nego u Litvaniji – i na fizičkom i na psihološkom planu. Ali, iskusni smo, predstavljamo državu i moramo da se izdignemo iznad svega i odigramo što je najbolje moguće”, ističe napadač Inčon junajteda.

Pobjedom protiv Bugarske naša reprezentacija bi sačuvala šanse da se bori za drugo mjesto u grupi, ali bi morala da savlada Srbiju u Beogradu, koja je u Podgorici slavila sa 2:0.

“Moramo da se sakupimo, da uz pomoć navijača pokušamo da osvojimo tri boda. Nije još ništa gotovo, izgleda uvijek moramo da idemo najtežim putem”, zaključio je Mugoša.

Prvo poluvrijeme protiv Litvanije bilo je za zaborav, jedno od najslabijih naše selekcije od referenduma do danas, i prava sreća je što rival nije bila kvalitetnija reprezentacija od Litvanije.

“Mislim da smo u drugom poluvremenu izašli bolje, željeli smo pobjedu. Ostaje žal jer su nas dva minuta dijelila od pobjede i važna tri boda. Sada je najlakše pametovati i reći mogli smo ovako ili onako. Sve to mi znamo, možda bismo sada drugačije odreagovali u nekim situacijama, ali što je – tu je, život ide dalje. Okrećemo se narednom meču, koji nas već za dva dana čeka protiv Bugarske. Treba što prije da zaboravimo utakmicu u Kaunasu”, rekao je Đukanović.

Crna Gora ima samo pet bodova iz četiri meča. Premalo, a opet dovoljno da se i dalje nada plasmanu na Evropsko prvenstvo, jer drugoplasirana Srbija ima dva više.

“Situacija je nezgodna. Ali idemo utakmicu po utakmicu i vidjećemo kako će to na kraju izaći. Teška utakmica je pred nama, ali igramo pred našim navijačima i probaćemo da se iskupimo za ovo izdanje u Litvaniji. Nastojaćemo da dobijemo tu utakmicu i donekle nadoknadimo propušteno”, kazao je Viktor Đukanović.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve