Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Budućnost vidi poziciju dva, sanja prvo mjesto

Budućnost je u Podgorici razbila Crvenu zvezdu, iako su sve prognoze bile na strani gostiju i lidera regionalne lige, ali je podgorički tim od starta utakmice preuzeo vođstvo i diktirao tempo utakmice.

Dugo će se prepričavati poneddjeljak, 5. februar 2024. godine, pogotovo ako se iz jučerašnjeg dana izrodi nešto veliko, a pobjeda protiv Crvene zvezde od 22 poena razlike obećava.

Budućnost je u Podgorici razbila Crvenu zvezdu, iako su sve prognoze bile na strani gostiju i lidera regionalne lige, ali je podgorički tim od starta utakmice preuzeo vođstvo i diktirao tempo utakmice.

Kao šlag na tortu i sjajnu partiju protiv Crvene zvezde došao je šokantan poraz Partizana u Beogradu od Splita i drugo mjesto na tabeli ABA lige.

Partizan je od nekadašnje Jugoplastike prvi put poražen u Beogradu poslije 33 godine, a Splićani su prvi put u istoriji, i poslije 17 poraza, pobijedili velikog rivala iz 70-tih i 80-tih godina prošlpog vijeka.

Naime, Split je Partizan pobijedio jedinu 1997. godine u Evroligi, a večeras je prekinuo višedecenijski post i pgurao Budućnost na drugo mjesto na tabeli ABA lige.

Nakon pobjede protiv Crvene zvezde i poraza Partizana Budućnost ima otvorenu situaciju da se bori za drugo mjesto, pošto ima pobjedu više od aktuelnog šampiona ABA lige i međusobni meč u Podgorici kojim bi u slučaju pobjede zacementirali prednost domaćeg terena u polufinala plej-ofa.

Budućnost je od prvog minuta ušla angažovano i već u uvodnim minutama na semaforu je bilo 6:0, 8:3, potom je na trenutak Crvena zvezda povela 12:10 i to je bilo sve sinoć od nje protiv razigranog i odgovornog podgoričkog tima.

Sada Budućnost zaostaje za Crvenom zvezdom dvije pobjede sedam kola prije kraja takmičenja i ima bolji međusobni skor, ali je jako teško očekivati da lider može još dva puta sa kiksa, pošto nema pretjerano težak raspored.

Ipak, valja se nadati, pogotovo što su pred mečevima Partizana i Crvene zvezde veoma teški mečevi u Evroligi, a Budućnost po svemu sudeći protiv Gran Kanarije završava evropsku Odiseju ove sezone.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve